V Lukni so popravili vtis iz Ormoža

Slovenski rokometaši so v pripravljalni tekmi prepričljivo prekosili Srbijo.
Fotografija: Dean Bombač je bil nerešljiva uganka za srbsko obrambo. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Dean Bombač je bil nerešljiva uganka za srbsko obrambo. FOTO: Tadej Regent

Maribor – Če so slovenski rokometaši v petek razočarali svoje privržence z neodločenim izidom proti Nizozemski v Ormožu, kjer so v drugem polčasu zapravili kar osem golov prednosti, so v drugem pripravljalnem nastopu igrali bistveno bolje in popravili vtis. V mariborski dvorani Lukna so spravili na kolena reprezentanco Srbije.

Izbranci selektorja Veselina Vujovića so teden Evropske rokometne zveze končali z zmago, vnovič pa se bodo zbrali 25. decembra, ko bodo pričeli priprave za evropsko prvenstvo, ki bo med 10. in 26. januarjem prihodnje leto na Švedskem, Norveškem in v Avstriji. Do odhoda na Švedsko, kjer se bodo v skupinskem delu v Göteborgu pomerili s Švedi, Poljaki in Švicarji, bodo 4. in 5. januarja odigrali še dve tekmi s Črno goro.

Slovenski rokometaši so prepričljivo začeli dvoboj s Srbi in v 7. minuti – na krilih Nika Henigmana in Jureta Dolenca – vodili s 5:2 ter prisilili goste k minuti posveta. Po njej so Srbi vzpostavili ravnotežje, Slovenci so imeli v napadu preglavice z visokim osrednjim blokom tekmecev, težave pa so reševali z individualnimi akcijami.

Z dvema zaporednima goloma reprezentančnega povratnika Sebastiana Skubeta in Maria Šoštariča so v 19. minuti znova vodili s tremi goli naskoka (10:7), a že minuto pozneje ostali brez Skubeta, ki je prejel udarec v glavo. Kljub vsemu so odlično odigrali končnico prvega polčasa. Matej Gaber je v 27. minuti povišal prednost na 14:9, po golih Šoštariča in Cehteta pa je semafor v 29. minuti kazal rezultat 16:9.

Matej Gaber je še pred polčasom povišal slovensko prednost na pet golov. FOTO: Tadej Regent
Matej Gaber je še pred polčasom povišal slovensko prednost na pet golov. FOTO: Tadej Regent

 

Bombač je blestel


V drugem polčasu Slovenija ni popustila, kot je proti Nizozemcem. Njeni aduti so bili srčni in bojeviti v obrambi, vseskozi so igrali na meji izključitve, v napadu pa so uveljavili svojo prednost v hitrosti. Blestel je predvsem Dean Bombač, ki je bil s svojimi prodori nerešljiva uganka za Srbe.

Skupaj s soigralci je imel dogajanje povsem pod nadzorom. Vselej so bili za korak pred tekmeci in bili v rezultatski prednosti. Ko je Blaž Janc v 51. minuti povišal naskok na 27:19, je bilo jasno, da bo zmaga ostala v Sloveniji.

Veselin Vujović je po zmagi poudaril: »Prvi polčas smo odigrali dobro in korektno, v drugem pa vseskozi nadzorovali Srbe s pametno in preudarno igro. Na obeh tekmah v Ormožu in Mariboru je nekoliko manjkal prispevek naših vratarjev. Slovenska javnost govori o veliki krizi reprezentance, a se s tem ne strinjam. V tem tednu smo imeli tudi številne obveznosti, od testiranja in snemanja reklam, udeležili smo se slavnostne akademije RZS in nastopili na poslovilni tekmi Žvižeja in Zormana, hkrati pa neprestano vadili in odigrali dve tekmi. Igralci so na priprave prišli utrujeni, prav takšni se vračajo v svoje klubske sredine.«

Dean Bombač je dodal: »Danes smo igrali veliko bolj stanovitno kot proti Nizozemcem in uveljavili naše prednosti. Kakovost je odločno na naši strani. Srbe smo prekosili za šest golov, a menim, da smo od njih boljši vsaj za deset.«
 

Preberite še:

Komentarji: