V sosedskem derbiju vložek ogromen, na Kodeljevem bo vroče

Krimu Mercatorju bi točki s Podravko utrli pot k četrtfinalu lige prvakinj, toda ničla bi celo ogrozila napredovanje iz skupine.
Fotografija: Olga Perederij je glavno orožje Krima na črti. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Olga Perederij je glavno orožje Krima na črti. FOTO: Tomi Lombar

Čudežna vrnitev Krima Mercatorja izpred dveh tednov v Koprivnici potrebuje nadgradnjo, ko bodo Ljubljančanke jutri ob 19. uri na Kodeljevem gostile stare znanke iz Podravke. Druga zmaga v ligi prvakinj bi ekipi Uroša Bregarja prinesla tako napredovanje v glavni del kot tudi pomembne točke v spomladanskem boju za četrtfinale.

Krimovke so bile 20. oktobra že na pragu poraza, a so v zadnjih dveh minutah in pol pokvarile veselico v nabito polni dvorani Podravke ter s tremi goli iztržile pomembno točko. Junakinji sosedskega derbija sta bili strelka desetih zadetkov Tamara Mavsar in Tjaša Stanko, ki je ukradla žogo in postavila končni izid, bilo je 27:27.
 

Saračevićeve nevarne v gosteh


Na revanši se obeta nova razburljiva tekma, hrvaške prvakinje, ki jih je trener, nekdanji šampion Zlatko Saračević, preporodil in jih skozi kvalifikacije po treh letih popeljal nazaj med elito, bodo želele vrniti udarec. Da so tudi v gosteh zelo nevarne, so pokazale, ko so v prvem kolu presenetljivo zmagale pri Thüringerju HC.

Po treh kolih ima v skupini C Györ vseh šest točk, Podravka in Krim po 3 in Thüringer HC 0. Ob zmagi Krima in pričakovanem porazu Nemk na Madžarskem bi bilo že jasno, da bodo Ljubljančanke znova nastopile v glavnem delu najboljših 12 ekip, kar je bil njihov osnovni cilj. V igri bi bile tudi za četrtfinale, saj bi naprej bržčas prenesle vsaj tri točke, kolikor bi jih osvojile proti Podravki. Tudi skupina D, s katero bi se potem križale v drugem delu sezone (CSM Bukarešta, Ferencvaros, Bietigheim, Kristiansand) je precej ugodna.
 

Alja Koren operirana, brez EP


Ampak za takšna razmišljanja je še prezgodaj, trener Bregar mora poskrbeti, da bodo dekleta ostala zbrana. Zaveda se omejitev svoje ekipe, ki je pred sezono ostala brez dveh angolskih okrepitev. V Koprivnici se je poškodovala Alja Koren (v ponedeljek je imela operacijo kolena, izpustila bo štiri mesece, tudi EP v Franciji), ker francoska novinka Marie-Paule Gnabouyou po porodu še ni na dovolj visoki ravni, na desnem zunanjem položaju sploh ni levoroke strelke. Že od začetka sezone manjka Nataša Ljepoja, ki je bila prav tako pred dnevi operirana, zbolela je Ines Amon ...

Dora Krsnik je v Ljubljano prišla iz Podravke. FOTO: Tomi Lombar
Dora Krsnik je v Ljubljano prišla iz Podravke. FOTO: Tomi Lombar


»Na prvi tekmi proti Podravki se nismo prikazali v najboljši luči, z malo sreče in znanja smo ukradli tisto zadnjo žogo in rešili točko. Imamo precej zdravstvenih težav, čaka pa nas atraktiven nasprotnik, Podravka je bila na vseh treh dosedanjih tekmah zelo močna, naša naloga bo zaustaviti njihove glavne strelke (Rusinji Alena Ihneva in Natalija Čigrinova ter Belorusinja Karina Ježikava; op. p.),« opozarja Bregar in dodaja, da bo treba izboljšati protinapad in realizacijo, hkrati pa preprečiti, da bi se razigrali vratarki Jovana Risović in Magdalena Ečimović. »Lahko obljubim le, da se bomo potrudili po najboljših močeh, saj vemo, kaj nam ta tekma prinaša,« je še povedal Bregar.
 

V Marinčkovi veliko rezerv


Če zmaga prinaša ogromno, pa poraz tudi ogromno odnaša, ničla bi pod vprašaj postavila celo tretje mesto. V kapetanki Miši Marinček je še precej rezerv, na prvi tekmi ji ni šlo v vratih (4 obrambe) in jo je zamenjala Maja Vojnović. »Igralke se zavedamo, kaj nam prinaša zmaga. Vesela sem, da smo že po treh tekmah v položaju, ko si lahko zagotovimo preboj v drugi del. Želim si, da bi tekmo odprle dobro in odločno ter si hitro priigrale prednost, ki bi nam olajšala nadaljevanje,« je dejala izkušena Marinčkova, ki računa na glasno podporo s tribun. Na prvi domači tekmi proti Thüringerju ta ni manjkala, še bolj potrebna bo na jutrišnji tekmi, na katero klub gledalce vabi s sloganom Obarvajmo Kodeljevo v barve Krima.

Krim in Podravka sta se v tej sezoni srečala že trikrat, na memorialu Vinka Kandije je bilo 33:28 za Krim, na turnirju v Koprivnici 30:26 za Podravko, skupna razlika v zadetkih je 86:85 za Slovenke, ki ne bi imele nič proti, če bi se tuti jutrišnje srečanje končalo z minimalno razliko v njihov prid.

Miša Marinček je v Koprivnici zbrala samo štiri obrambe. FOTO: Roman Šipić
Miša Marinček je v Koprivnici zbrala samo štiri obrambe. FOTO: Roman Šipić

Preberite še:

Komentarji: