Veseli obrazi v žalostnem Zlatorogu

Državni prvaki so prejeli pokal in kolajne za osvojitev 24. naslova državnih prvakov.
Fotografija: Celjani so osvojili 24. naslov. FOTO: Slavko Kolar
Odpri galerijo
Celjani so osvojili 24. naslov. FOTO: Slavko Kolar

Devetindevetdeset dni, odkar so odigrali zadnjo tekmo, pokalno v Krškem 11. marca, so rokometaši Celja Pivovarne Laško dvignili pokal in prejeli kolajne za osvojitev naslova državnega prvaka.

Prireditev je potekala v žalostno prazni dvorani Zlatorog, ki že dolgo ni gostila navijačev, v klubu upajo, da jih bo lahko z začetkom nove sezone v prvih dneh septembra, ko naj bi se začela liga NLB s 14 klubi.

FOTO: Slavko Kolar
FOTO: Slavko Kolar


Celjani so osvojili 24. naslov in sedmega zapored. Koronakriza jim je preprečila, da bi lahko vrnili pokalno lovoriko, ki so jo izgubili lani proti Gorenju, pa tudi, da bi se po šestih letih znova merili v osmini finala lige prvakov. Ali bodo dobili novo priložnost v naslednji sezoni, bo znano jutri, ko bo izvršni odbor EHF sporočil imena zadnjih šestih udeležencev prenovljenega tekmovanja. V Celju pričakujejo veselo novico z Dunaja.

FOTO: Slavko Kolar
FOTO: Slavko Kolar

 

Dva odšla, trije prišli


Trener Tomaž Ocvirk, ki je bil prvak že lani, bo imel v prihodnji sezoni malce spremenjeno ekipo. Klub zapušča vratar Klemen Ferlin, že prej je odšel Diogo Silva. Okrepitve so hrvaški vratar Filip Ivić, mladi hrvaški krožni napadalec Veron Načinović in bivši igralec Gorenja na levem krilu Tadej Mazej. Kot kaže, ostaja Domen Makuc, ki si ga je želela Barcelona.

FOTO: Slavko Kolar
FOTO: Slavko Kolar


Sezona v 1. SRL se je končala po predzadnjem kolu rednega dela. Neporaženi Celjani so imeli 41 točk, 6 več od Rika Ribnice, tretji je bil Trimo, četrto Gorenje.
 

Razgor: Čudna sezona, zaslužen naslov


Po krajši slovesnosti je sledila pogostitev v bližnji piceriji Verona. »Za nami je drugačna sezona, tudi za vse nas športnike, polna drugačnih izzivov. A vsi v ekipi smo se odzvali zelo dobro, delali in trenirali v času, ko smo morali biti doma, sedaj v zaključku pa končno tudi kot ekipa. Ta odnos se kaže tudi na igrišču in je temelj za rezultate, kot je ta naslov državnih prvakov, ki se ga zasluženo veselimo, danes pa tudi dvigamo pokal zanj. Ob tem bi se zahvalil vsem, ki nam stojijo ob strani, našim zvestim navijačem Florijanom, ostalim, ki nas bodrijo, vodstvu kluba in pisarni ter sponzorjem, s katerimi lahko gradimo te uspehe,« je povedal kapetan David Razgor.

FOTO: Slavko Kolar
FOTO: Slavko Kolar

 

Spet skupaj 20. julija


Celjani so tako potegnili črto pod čudno sezono. Nova se zanje pričenja 20. julija, ko se bodo znova zbrali, opravili zdravniške preglede, nato pa jih že čaka prvi izziv. Odpravili se bodo na team buliding v naravo, ko jih čaka tridnevni preizkus z znanim inštruktorjem preživetja v divjini, Branetom Červekom.

Preberite še:

Komentarji: