Virus preprečil tekmo Trima

Rokometaši iz Trebnjega bi morali drevi igrati v Nemčiji, a so se zaradi primera okužbe predčasno vrnili domov.
Fotografija: Uroš Zorman se je s svojimi rokometaši Trima veselil današnje tekme v Nemčiji, toda zaradi okužbe pri moštvu, se je moral z igralci predčasno vrniti domov. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Uroš Zorman se je s svojimi rokometaši Trima veselil današnje tekme v Nemčiji, toda zaradi okužbe pri moštvu, se je moral z igralci predčasno vrniti domov. FOTO: Jure Eržen/Delo

Rokometaši Trima iz Trebnjega bi morali danes ob 18.45 igrati tekmo pokala EHF z nemško ekipo Rhein-Neckar Löwen, a so jo morali zaradi primera okužbe v slovenski ekipi odpovedati, so sporočili iz trebanjskega kluba. Moštvo se že vrača v Slovenijo.

Kot so sporočili iz Trima, so imeli danes v ekipi pozitiven primer okužbe s koronavirusom. Okuženi igralec članske ekipe je bil na nedeljskem testiranju pred odhodom v Nemčijo še negativen, danes pa je kazal vse simptome za okužbo s covidom-19. Tekma z moštvom Rhein-Neckar Löwen je zato odpovedana, prav tako pa sobotno prvoligaško srečanje z Mariborom, so še sporočili iz kluba.

Članska ekipa Trima je sicer v nedeljo odpotovala v nemški Mannheim z zdesetkano zasedbo, zaradi številnih težav s poškodbami, z le 13 igralci. Omenjeni igralec je bil v nedeljo negativen na testiranju, danes pa po slabem počutju in simptomatskih znakih opravil vnovičen test in bil pozitiven, so še pojasnili v Trimu.

Na spletni strani nemškega kluba pa so zapisali, da je bila tekma odpovedana zaradi primera okužbe v slovenski ekipi, ter da za zdaj še in znano, ali in kdaj bodo tekmo lahko izvedli. O odpovedi so že obvestili evropsko rokometno zvezo.

Preberite še:

Komentarji: