Vranješ ostal brez treh adutov

Slovenci bodo tekme proti Turčiji in Poljski v kvalifikacijah za EP odigrali brez poškodovanih Blagotinška, Gabra in Skubeta.
Fotografija: Blaž Blagotinšek in Matej Gaber sta stebra slovenske obrambe. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Odpri galerijo
Blaž Blagotinšek in Matej Gaber sta stebra slovenske obrambe. FOTO: Annegret Hilse/Reuters

Na nedeljskem zboru rokometne reprezentance v Zrečah pred zadnjim ciklom kvalifikacij za evropsko prvenstvo ne bo dveh stebrov obrambe, Blaža Blagotinška in Mateja Gabra, poškodovan je tudi organizator igre Staš Skube.

Selektor Ljubomir Vranješ je namesto njih poklical Gregorja Potočnika in Matica Suholežnika.

Ljubomir Vranješ bo imel oslabljeno reprezentanco. FOTO: Annegret Hilse Reuters
Ljubomir Vranješ bo imel oslabljeno reprezentanco. FOTO: Annegret Hilse Reuters
 

Slovenci bodo v torek igrali v Turčiji, v četrtek na Poljskem, za konec bodo 2. maja v Celju gostili Turčijo. Nastop na euru 2020 so si praktično že zagotovili, saj držijo prvo mesto po zmagi proti Poljski ter zmagi in remiju proti Nizozemski.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Že prej se je Vranješ, ki si je za pomočnika izbral Gregorja Cvijića, odrekel Deanu Bombaču in Draganu Gajiću, vrača se Borut Mačkovšek.




 

EP v soseščini


Slovenski rokometaši so od osamosvojitve nastopili na dvanajstih evropskih prvenstvih. Največji uspeh so dosegli leta 2004, ko so na sklepnem turnirju v domovini osvojili srebrno medaljo. Temu uspehu so se približali na zadnjem Euru na Švedskem, Norveškem in v Avstriji, ko so nastopili v polfinalu. S tem dosežkom so po glasovanju slovenskih športnih novinarjev postali tudi slovenska športna ekipa leta 2020. EP 2020 bosta gostili Slovaška in Madžarska.

Preberite še:

Komentarji: