Zakleto Kodeljevo vzelo še Varagićevo

Krimovke izgubile še tretjo domačo tekmo lige prvakinj in kljub temu napredovale v drugi del.
Fotografija: Nina Zulić je Krim dolgo držala v igri za zmago, vendar ni imela dovolj pomoči soigralk. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Nina Zulić je Krim dolgo držala v igri za zmago, vendar ni imela dovolj pomoči soigralk. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Dvorana na Kodeljevem se v tej sezoni lige prvakov zdi kot zakleta za rokometašice Krima Mercatorja. V njej so v 6. kolu izgubile še tretjič, tokrat je bil z 28:26 boljši Sävehof. Ta padec resda ni bil usoden, saj so se slovenske prvakinje z dvema zmagama v gosteh prebile v drugi del tekmovanja.

To pa ni preprečilo pretakanja solz. Možnosti za preboj v četrtfinale so zdaj manjše, slabo pa kaže tudi slovenski reprezentanci, ki se bo danes pred SP na Japonskem najverjetneje zbrala brez poškodovane Alje Varagić.

Da to ne bo Krimov dan, je napovedala že novica tik pred zdajci, da ne bo mogla igrati Ana Kojić. Kot je bila slab obet tudi premehka igra njenih soigralk v obrambi v prvem polčasu, v katerem so Švedinje, ki so doma pred Slovenkami klonile z 21:25, dosegle preveč lahkih golov.

Nov udarec za Krim, ki je v prvem delu zaostajal za največ štiri gole, je sledil v 28. minuti. Varagićeva je padla, igrišče pa zaradi poškodbe kolena zapustila ob pomoči soigralk. Slovenske prvakinje so tako ostale še brez svoje druge levičarke in, kot je nakazal začetek drugega polčasa, tudi brez prave osredotočenosti, da bi se lahko borile za zmago. V 40. minuti so zaostajale že s 13:19, da gostiteljice niso bile odpisane že tedaj, je poskrbela predvsem Nina Zulić, ki je Krim približala na dva gola zaostanka.

Polona Barič je v zadnji minuti Krim približala na 26:27. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Polona Barič je v zadnji minuti Krim približala na 26:27. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Vendar Zulićeva ni imela dovolj pomoči soigralk in Švedinje, ki so dobro unovčile predvsem nerazpoloženost krimovk pri izvajanju sedemmetrovk (zadele so petkrat v devetih poizkusih), so bile v 55. minuti spet pet golov spredaj (21:26). Tedaj so vendarle prišle minute Ljubljančank, ki so se z delnim rezultatom 4:0 približale na 25:26. Tudi v zadnji minuti je še tlelo upanje na točko.

Prva domača strelka Polona Barič (9) je zadela za 26:27, tekmice pa so šle zaradi izključitve Ide Lagerbon v napad z igralko manj v polju. Kljub temu je Amelia Lundbäck potrdila zmago gostij, ki tako kot Krim v drugi del tekmovanja napredujejo z dvema osvojenima točkama. Najboljše izhodišče iz predtekmovalne skupine D si je po pričakovanju priigral Györ (8 točk). V skupino 2 drugega dela tekmovanja z osmimi točkami iz skupine C prihaja Brest, Budućnost jih ima 4, Valcea 0. Krimovke, ki so svoj osnovni cilj sicer izpolnile, bodo morale za preboj v četrtfinale za seboj pustiti dve od teh ekip.
 

Padajo na malenkostih


»Nepričakovana je bila že novica, da ne bo igrala Ana Kojić, nato se je poškodovala še Alja Varagić, obe pa sta stalnici v naši ekipi. Po zaostanku so naše rokometašice lovile stik s tekmicami, vendar vem, da imam mlado, na trenutke morda tudi malo zaletavo ekipo. Nekatere igralke se še ne zavedajo, da če si zmagal včeraj, še ne pomeni, da boš tudi jutri. To nas je kaznovalo. Jezilo me je to, da nismo udejanjili nekaterih stvari, za katere smo se dogovorili. Manjka nam evroligaških izkušenj, na malenkostih padamo. Kot ekipa smo dobro delovali le sedem ali osem minut, zato je Sävehof zasluženo zmagal,« je povedal trener Krima Uroš Bregar, ki mu bo včerajšnja tekma bržkone glavobole povzročala tudi danes, ko se bo kot selektor presedel na klop slovenske reprezentance.

Trenerju Krima Urošu Bregarju bo poškodba Alje Varagić glavobole povzročala tudi, ko bo danes presedel na mesto selektorja slovenske reprezentance. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Trenerju Krima Urošu Bregarju bo poškodba Alje Varagić glavobole povzročala tudi, ko bo danes presedel na mesto selektorja slovenske reprezentance. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Ta se bo zbrala v Mariboru in že jutri odpotovala na Japonsko, kjer se bo 30. t. m. začelo svetovno prvenstvo. Kako huda je poškodba Varagićeve, včeraj še ni vedel, vendar je vse kazalo na to, da je Slovenija pred potjo na daljni vzhod ostala brez svoje edine levičarke na desnem krilu.

Preberite še:

Komentarji: