Aljaž Bedene izpadel v drugem krogu

Danes bo v večernem delu OP Avstralije dejavna le Katarina Srebotnik.
Fotografija: V drugem nizu je imel Bedene kar šest žogic, da pride do svojega prvega breaka, a je tudi v tem delu igre zapravljal tovrstne priložnosti. FOTO: AFP
Odpri galerijo
V drugem nizu je imel Bedene kar šest žogic, da pride do svojega prvega breaka, a je tudi v tem delu igre zapravljal tovrstne priložnosti. FOTO: AFP

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je izpadel v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije. S 7:5, 6:3, 6:2 je bil boljši 256. igralec sveta Latvijec Ernests Gulbis.



Tridesetletni Ljubljančan je v prvem nizu zanesljivo igral na svoj začetni udarec, v peti igri pa je imel dve priložnosti, da tekmecu vzame servis. Ostali sta neizkoriščeni, kazen pa je sledila v 12. igri uvodnega niza, ko je leto starejši Latvijec prišel do treh priložnosti za break in tretjo tudi izkoristil.
 

Monfils ali Karlović?


V drugem nizu je imel Bedene kar šest žogic, da pride do svojega prvega breaka, a je tudi v tem delu igre zapravljal tovrstne priložnosti. Gublis je znova izkoristil tretjo žogico za odvzem servisa, niz pa mu je pripadel s 6:3 po 50 minutah.

V nadaljevanju je bil Latvijec, polfinalist Roland Garrosa iz leta 2014, boljši tekmec. Na svoj začetni udarec je izgubil vsega eno točko v tretjem nizu, po dveh urah in 16 minutah pa se je veselil preboja v tretji krog, kjer ga čaka boljši iz obračuna med Francozom Gaelom Monfilsom in Hrvatom Ivom Karlovićem.

Latvijec Ernests Gulbis, polfinalist Roland Garrosa iz leta 2014, je bil boljši tekmec. FOTO: AFP
Latvijec Ernests Gulbis, polfinalist Roland Garrosa iz leta 2014, je bil boljši tekmec. FOTO: AFP

 

Težave povzroča dež


Organizatorjem je četrti dan vnovič nekaj preglavic povzročal dež, iz ozračja je spral tudi ogromno prahu, ki ga je bilo treba odstraniti z igrišč. Dvoboje so na zunanjih igriščih posledično prestavili za nekaj ur. Zaradi zamika sporeda sta na petek prestavljena tudi dvoboja dvojic s slovensko udeležbo.

Danes bo v večernem delu sporeda dejavna le Katarina Srebotnik, ki se bo z Avstralko Monique Adamczak pomerila s špansko navezo Gergina Garcia-Perez/Sara Sorribes Tormo. Dalila Jakupović bo v petek skupaj z Raluca-Ioano Olaru skušala presenetiti favorizirano madžarsko-francosko dvojico Timea Babos/Kristina Mladenović, medtem ko Andrejo Klepač v navezi s Čehinjo Lucie Hradecko čaka obračun proti Japonkama Nao Hibino in Makoto Ninomiya.

Komentarji: