Azzurrinje naprej, upajo tudi Slovenke

Italijanke po zmagi nad Nemčijo prve polfinalistke pokala Billie Jean King, Avstralke ugnale Kazahstan.
Fotografija: Italijanske tenisačice so v polfinalu. FoOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters
Odpri galerijo
Italijanske tenisačice so v polfinalu. FoOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters

Italijanke so se kot prve uvrstile v polfinale teniškega pokala Billie Jean King, ki poteka v Sevilli. V drugi tekmi skupine D so proti Nemčiji povedle z 2:0 in tako dvoboj dvojic ni več odločal o končnem razpletu. Pred tem so bile Italijanke v sredo z 2:1 boljše od Francije.

Martina Trevisan je s 7:6 (6) in 6:1 premagala Evo Lys, nato je Jasmine Paolini ugnala Anno Leno Friedsam s 6:3 in 6:2. Elisabetta Cocciaretto in Lucia Bronzetti sta nato tesno dobili še igro dvojic in postavili izid 3:0.

Slovenke se bodo po zmagi nad lansko finalistko Avstralijo z 2:1 v petek za preboj v polfinale pomerile s Kazahstankami.

Avstralska ženska teniška ekipa je v prvem dvoboju skupine B izgubila proti Sloveniji, v drugem pa je bila z 2:1 boljša od Kazahstana, a bo to bržkone premalo za napredovanje v polfinale.

Avstralke so proti Kazahstanu premešale ekipo od tekme s Slovenijo. Storm Hunter in Kimberly Birrell, ki sta proti izbrankama Andreja Kraševca dobili igro dvojic, sta tokrat dobili priložnost v posamičnih dvobojih, v katerih sta bili polovično uspešni. Hunterjeva je s 7:6 in 6:4 ugnala Ano Danilino, Birrellova pa je po pričakovanju izgubila proti Juliji Putincevi, izid je bil 0:6 in 5:7. Odločala je igra dvojic, v kateri sta z 2:1 v nizih Ellen Perez in Storm Hunter premagali dvojico Danilina/Putinceva.

 

Komentarji: