Dvojna krona za pariško kraljico Krejčikovo

Čehinja Barbora Krejčikova je v Parizu zmagala med posameznicami, s čimer je osvojila prvi veliki slam v karieri, dan kasneje pa si je zagotovila nov naslov.
Fotografija: Češko slavje: Krejčikova in Katerina Siniakova sta poljubili pokal, Krejčikova že svojega drugega v nekaj urah. FOTO: Christophe Archambault/AFP
Odpri galerijo
Češko slavje: Krejčikova in Katerina Siniakova sta poljubili pokal, Krejčikova že svojega drugega v nekaj urah. FOTO: Christophe Archambault/AFP

Barbora Krejčikova je bila v paru z rojakinjo Katerino Siniakovo v finalu boljši od ameriško-poljske naveze Bethanie Mattek-Sands/Iga Swiatek.

Čehinji, drugi nosilki, sta finalni dvoboj proti Američanki in Poljakinji, lanski zmagovalki Roland-Garrosa med posameznicami, dobili s 6:4 in 6:2.

Krejčikova, ki je v sobotnem finalu posameznic s 6:1, 2:6 in 6:4 premagala Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo, je postala prva teniška igralka po 21 letih in sedma v zgodovini, ki ji je uspelo dobiti turnir tako med posameznicami kot v dvojicah.

Krejčikova in Siniakova sta turnir v Parizu osvojili tudi leta 2018, pred tremi leti pa sta v konkurenci dvojic slavili tudi v Wimbledonu.

Preberite še:

Komentarji: