Hurkacz v Delray Beachu do druge turnirske zmage

Poljak Hubert Hurkacz je v finalu turnirja ATP po dveh nizih premagal Američana Sebastiana Kordo (6:3, 6:3).
Fotografija: Hubert Hurkacz je osvojil prvo turnirsko zmago po letu 2019. FOTO: Mark Brown/AFP
Odpri galerijo
Hubert Hurkacz je osvojil prvo turnirsko zmago po letu 2019. FOTO: Mark Brown/AFP

Poljski teniški igralec Hubert Hurkacz je zmagovalec turnirja ATP v Delray Beachu, kjer je v finalu po dveh nizih premagal Američana Sebastiana Kordo s 6:3 in 6:3.

Hurkacz, 35. igralec sveta in četrti nosilec turnirja, na poti do svoje druge turnirske lovorike ni izgubil niti niza. Tudi v finalu je bil suveren in je po 68 minutah premagal svojega 20-letnega ameriškega nasprotnika, ki je igral v svojem prvem finalu.

»Poskušal sem se osredotočiti na stvari, ki jih moram narediti, in biti agresiven. Nasprotnik je sposoben močno servirati in dobro udarjati žogico z osnove črte, zato je bilo ključnega pomena, da sem bil agresiven. Z zanimanjem bom spremljal, kaj bo Konda naredil v svoji karieri, prepričan sem, da bo osvojil veliko lovorik,« je po zmagi svojega nasprotnika pohvalil Poljak, ki bo na novi lestvici ATP zasedal 29. mesto, le mesto nižje od svoje najboljše uvrstitve v karieri.

Medtem se bo Sebastian Korda, sina nekdanjega zmagovalca OP Avstralije Petra Korde, po zaslugi uspešnega tedna prebil na rob najboljše stoterice (103.): »Vedno znam dobro prenesti stvari. V letu 2019 sem izgubil v finalu zadnjega turnirja serije challenger, na katerem bi si z zmago priboril nastop v kvalifikacijah OP Avstralije. Iz vsake stvari vedno želim izvleči nekaj pozitivnega. Lotil se bom dela, zaupal v svoj tenis in še naprej počel stvari, ki jih počnem.«

Delray Beach, finale ATP (300.000 evrov)
Hubert Hurkacz (Pol/4) - Sebastian Korda (ZDA) 6:3, 6:3.

Preberite še:

Komentarji: