Kaja Juvan po preobratu do zmage nad četrtim loparjem Kitajske

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v kvalifikacijah za peščeni turnir v Madridu v treh nizih ugnala Kitajko Qiang Wang s 4:6, 6:4 in 6:2.
Fotografija: Kaja Juvan med nastopom na domačem turnirju lani v Portorožu. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Kaja Juvan med nastopom na domačem turnirju lani v Portorožu. FOTO: Matej Družnik/Delo

Osemindevetdeseta igralka sveta, 30-letna Qiang Wang, ki je trenutno četrta najuspešnejša Kitajka na računalniški lestvici WTA, je prvi niz dobila s 6:4 po 47 minutah igre. Že v prvi igri je imela Azijka na začetni udarec Kaje Juvan več priložnosti za odvzem servisa, a jih je zapravila, po izenačenju na 1:1 pa napake ni ponovila ter povedla z 2:1. Juvanovi je pri izidu 3:1 še enkrat odvzela začetni udarec, 82. igralka sveta in 18. nosilka turnirja je nato odgovorila z lastnim »breakom« in se približala na 4:5, nato pa je Wangova izkoristila prvo žogico za zmago v prvem nizu, ki ga je dobila s 6:4.

Drugi niz se je začel z zaostankom 0:30 Juvanove, ki pa je nato povsem obrnila potek dvoboja. Dobila je prvi niz, potem ko je na svoj začetni udarec dobila naslednje štiri točke, nato ji je uspel še »break« za vodstvo z 2:0. Ko je morala pri vodstvu s 5:3 na svoj začetni udarec potrditi zmago v drugem nizu, pa se je zalomilo, a je nato v dramatični 10. igri vendarle slavila s 6:4.

Zadnji niz je bil najmanj izenačen, Juvanova je kar dvakrat zapored odvzela začetni udarec Kitajki in bila izjemno zanesljiva, ko je bila žogica v njenih rokah. Vodila je že s 5:0, na koncu je slavila s še z enim odvzemom servisa in izkoriščeno prvo žogico za zmago. Za vstop na glavni del turnirja Juvanovo zdaj čaka 64. igralka s svetovne lestvice, 34-letna Nemka Andrea Petković.

Preberite še:

Komentarji: