Kaja Juvan prehitela Tamaro Zidanšek, obe pa okuženi

Na ženski teniški lestvici je vlogo najvišje uvrščene Slovenke od Konjičanke prevzela Ljubljančanka.
Fotografija: Kaja Juvan je zdaj najvišjeuvrščena Slovenka na teniški lestvici.  FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Odpri galerijo
Kaja Juvan je zdaj najvišjeuvrščena Slovenka na teniški lestvici.  FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters

Poljska teniška igralka Iga Šwiatek je ostala številka 1 na svetovni lestvici WTA, sledita ji Estonka Anett Kontaveit in Grkinja Maria Sakari. Med najboljšo deseterico sta minuli teden mesti zamenjali le Američanki Jessica Pegula, ki je zdaj sedma, in osma Danielle Collins. Najboljša Slovenka je po novem Kaja Juvan, ki je napredovala na 60. mesto.

Juvanova je v nedeljo prek družbenih omrežij sicer sporočila, da ji je nadaljnje načrte pokvarila vnovična okužba s covidom-19. Zaradi tega se je odločila, da bo izpustila naslednja dva turnirja, na katerih je načrtovala igrati, v Palermu in Varšavi.

»Med tednom je bil moj test pozitiven. Počutim se dobro, dobro okrevam in že normalno, s polno močjo treniram. Toda skupaj s trenerskim štabom smo se odločili, da naslednja dva turnirja izpustim. Vrnila se bom v Torontu,« je prek Instagrama sporočila Ljubljančanka.

S koronsko okužbo se že drugič spopada tudi Tamara Zidanšek. Konjičanka, ki je kot branilka naslova minuli teden na turnirju WTA v Lozani med posameznicami izpadla že v prvem krogu, med dvojicami pa se je prebila v finale, je morala boj za zmago odpovedati zaradi pozitivnega testa na covid-19.

»Naredila pa bom vse, da bom za odprto prvenstvo ZDA dobro pripravljena,« je prek družbenih omrežij ob tem povedala Zidanškova, ki je zaradi poraza v prvem krogu izgubila precej točk za svetovno lestvico in s 55. nazadovala na 85. mesto.

Preberite še:

Komentarji: