Bedene po hudem boju izgubil proti mlademu Fincu

Slovenski teniški as je moral v prvem krogu odprtega prvenstva ZDA priznati premoč obetavnemu Emilu Ruusuvuoriju.
Fotografija: Emil Ruusuvuori velja za velikega finskega upa v tenisu. FOTO: Mikko Stig/Reuters
Odpri galerijo
Emil Ruusuvuori velja za velikega finskega upa v tenisu. FOTO: Mikko Stig/Reuters

Ljubljana – Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je moral v uvodnem krogu odprtega prvenstva ZDA priznati premoč finski št. 1 Emilu Ruusuvuoriju. Dvoboj se je začel ob 18.30 po srednjeevropskem času, po debelih treh urah pa se je zmage veselil veliki up iz Helsinkov.

Če bi upoštevali zgolj položaj na svetovni jakostni lestvici, je bil favorit Bedene, ki ta čas drži 53. mesto in je tako uvrščen 39 mest pred Ruusuvuorijem. Toda motil se je, kdor je nadarjenega Finca (21 let), ki se je prav ta teden v točkovanju ATP prvič prebil med najboljšo stoterico, odpisal vnaprej odpisal.
Aljaž Bedene glede na položaj na svetovni jakostni lestvici ni upravičil vloge favorita. FOTO: Leon Vidic
Aljaž Bedene glede na položaj na svetovni jakostni lestvici ni upravičil vloge favorita. FOTO: Leon Vidic


Obetavni severnjak je namreč že nekajkrat opozoril na svojo nadarjenost, svojo doslej najodmevnejšo zmago pa je slavil lani, ko je v Davisovem pokalu s 6:3 in 6:2 odpravil avstrijskega asa Dominica Thiema.

Ruusuvuori, ki je uspešno prestal svoj ognjeni krst na turnirjih za grand slam, je dobro razpoložen pričakoval prvi medsebojni dvoboj z deset let starejšim Slovencem. »Z Aljažem sva enkrat trenirala skupaj tu v New Yorku. Na mastersu je pustil dober vtis, je v odlični formi, zato pričakujem izenačen obračun,« je dvoboj z Bedenetom pravilno napovedal vzhajajoči teniški zvezdnik iz Helsinkov, ki je prvi niz dobil s 6:3.

Drugi niz se je razpletel po okusu 31-letnega Ljubljančana, ki je bil boljši z enakim izidom kot v prvem Ruusuvuori, torej s 6:3. Tretji niz je prepričljivo v svojo korist s 6:1 odločil mladi Finec. Toda Bedene ni vrgel loparja v koruzo. Ravno nasprotno, četrti niz je dobil s 6:4. Toda njegovo upanje ni dolgo tlelo, v odločilnem zadnjem nizu je namreč Ruusuvuori spet pokazal zobe in zmagal s 6:1.

V drugem krogu se bo finski igralec v nordijskem derbiju pomeril z norveškim vrstnikom Casperjem Ruudom (37. na lestvici ATP), ki je prav tako v petih nizih (s 4:6, 4:6, 6:4, 6:3 in 6:2) strl odpor Američana Mackenzieja McDonalda.


 

Preberite še:

Komentarji: