Polona Hercog po sedmih sušnih letih osvojila turnir WTA

Jutri bo na svetovni lestvici WTA Štajerka spet najvišje uvrščena slovenska teniška igralka.

Objavljeno
14. april 2019 15.26
Posodobljeno
14. april 2019 17.04
Polona Hercog je odigrala svoj prvi finale po letu dni in bila uspešna. FOTO: Usa Today Sports
M. F.
M. F.
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je osvojila turnir WTA z nagradnim skladom 250.000 dolarjev v Luganu. V finalu ji je nasproti stala 17-letna Poljakinja Iga Świątek, za katero je bil to prvi finale WTA v karieri (nase je opozorila lani na olimpijskih igrah mladih, na katerih je v dvojicah s Kajo Juvan slavila veliko zmago).

Najstnica se je v današnjem finalu turnirja v Luganu dobro borila, po dobljenem prvem nizu Hercogove 6:3 je pokazala zobe izkušenejši nasprotnici in jo v drugem premagala s 6:3, v tretjem pa je morala priznati premoč Štajerki, ki je bila še drugič boljša s 6:3. To je za Hercogovo tretji osvojeni turnir WTA v njeni zbirki uspehov, pred tem je dvakrat slavila v Badstadu na Švedskem (2011 in 2012). Po zmagi, na katero je čakala kar sedem let, bo spet najvišje uvrščena slovenska teniška igralka na svetovni lestvici WTA, jutri bo prehitela Tamaro Zidanšek.

 

V nemogočih razmerah je šla preko sebe


"Občutki ob osvojitvi turnirja so neverjetni. Sploh ne morem opisati, kako sem vesela. Dolgo sem čakala na to tretjo lovoriko. Trdo delo in vera v mojo igro sta se izplačala. Danes je bila res zelo zahtevna tekma. V določenih trenutkih sem šla preko sebe. Pogoji so bili nemogoči in glede na to je bil dvoboj zelo dober. Zelo sem ponosna na tak začetek peščene sezone, za katerega lahko rečem, da je sanjski," je misli strnila Polona Hercog, ki je naprej prijavljena na turnirja v Istanbulu in Rabatu: "Sedaj si morem vzeti en dan, da dobro premislim.”


Zanimivo – za Hercogovo je bil to prvi finale po letu dni. Letos je v glavnih žrebih turnirjev WTA pred turnirjem v Luganu dobila zgolj en dvoboj. Pred dvema mesecema se je 28-letnica razšla s trenerjem in partnerjem Željkom Krajanom in na zadnjem turnirju v Miamiju že kazala veliko boljšo podobo kot v preteklih letih.

Letos so dekleta odigrala 17 turnirjev WTA in prav vsakega je osvojilo drugo ime. 

image
Zanimivo, dekleta so letos odigrala 17 turnirjev WTA in prav na vsakem je zmagala druga igralka. FOTO: Usa Today Sports