Raje plačuje pivo kot trenerja

Nick Kyrgios je znova presenetil z nevsakdanjo izjavo.
Fotografija: Nick Kyrgios od nekdaj slovi po svojeglavosti. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nick Kyrgios od nekdaj slovi po svojeglavosti. FOTO: Reuters

Melbourne – Avstralski teniški igralec Nick Krygios, ki slovi po neobičajnem obnašanju na terenih in zunaj njih, je znova presenetil z nevsakdanjo izjavo za profesionalnega športnika. Pravi, da ne potrebuje trenerja, saj se zaveda, da ni sposoben osvojiti turnirja za veliki slam. Pomembnejše kot športni uspeh mu je spiti pivo po odigranem dvoboju.

Kyrgios je v pogovoru z avstralskim komikom Elliotom Loneyjem dejal, da bi bil trener zanj zapravljanje denarja. »Moja teniška kariera je prišla do stopnje, ko ne potrebujem trenerja. Ne maram poslušati nasvetov. Ljudje preveč resno jemljejo šport, jaz hočem igrati, se zabavati in po dvoboju popiti kakšno pivo.«
 

Najvišje na 13. mestu


25-letni Kyrgios je vrsto let veljal za enega od največjih talentov svetovnega tenisa, vendar nikoli ni prišel povsem v vrh lestvice ATP. Trenutno je na 40. mestu, najvišje pa je bil leta 2016, ko je bil 13. igralec sveta.

»Nimam ambicije osvojiti turnir za veliki slam, saj menim, da moje telo ni pripravljeno odigrati sedem večurnih dvobojev v dveh tednih. Menim, da so trenerji preveč plačani in da igralci po nepotrebnem zapravljamo denar,« je dodal Kyrgios, ki je na turnirjih za veliki slam najdlje prišel do četrtfinala. Leta 2014 v Wimbledonu in naslednje leto v Melbournu.

Komentarji: