Roland Garros: Nadal izločil Argentinca, zdaj ga čaka drugi (VIDEO)

Na predzadnji stopnički OP Francije v Parizu bo prvemu loparju sveta nasproti stal Juan Martin del Potro.
Fotografija: Rafael Nadal odločno koraka proti enajsti pariški lovoriki. Foto Charles Platiau/Reuters
Odpri galerijo
Rafael Nadal odločno koraka proti enajsti pariški lovoriki. Foto Charles Platiau/Reuters

Pariz – Prvi teniški lopar sveta, Španec Rafael Nadal, je enega Argentinca, enajstopostavljenega Diega Sebastiana Schwartzmanna, v četrtfinalu drugega letošnjega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva Francije v Parizu, že odpravil, na naslednji stopnički na poti do 17. lovorike na tekmovanjih te ravni in enajste na Roland Garrosu, v polfinalu, pa ga čaka še drugi, petopostavljeni Juan Martin del Potro. Oba polfinalista sta četrtfinalna oreha zaradi pošiljk z neba trla dva dni – delo sta začela včeraj in končala danes.


Oddal le še štiri igre


Nadal je bil včeraj tik pred tem, da bi v obračunu s Schwartzmannom izenačil na 1:1 v nizih. Prvega je dobil Argentinec s 6:4, v drugem je vodilni s svetovne jakostne lestvice vodil že s 5:3 in 30:15. Danes je zasuk brez težav dokončal. V preostalih dveh nizih je namreč nasprotniku oddal zgolj še štiri igre, zmagal (4:6, 6:3, 6:2, 6:2) pa tudi po zaslugi precej manjšega števila neizsiljenih napak (46:64). Argentinec je tako še drugič doslej na turnirjih velike četverice obtičal v četrtfinalu (dlje še ni prišel), lani ga je v New Yorku izločil Španec Pablo Carreño Busta.


Peti nosilec prek tretjega


Del Potro, sicer peti nosilec, pa je za svoj drugi pariški polfinale (po letu 2009) na kolena spravil tretjepostavljenega Hrvata Marina Čilića, ki je tako ponovil lanski dosežek z Roland Garrosa. Včeraj je dež prekinil dvoboj ob koncu prvega niza pri izidu 6:6 in pri 5:5 v podaljšani igri, finiš je pripadel Argentincu, drugi niz Hrvatu, nadaljevanje pa spet poznejšemu zmagovalcu, ki se je po skoraj štirih urah veselil zmage s 7:6 (5), 5:7, 6:3 in 7:5. V obračunu odličnih izvajalcev začetnih udarcev je Del Potro primazal 19 asov, poraženec pa enega manj.

Komentarji: