Serena že pozabila, kakšen je občutek po zmagi

Serena Williams je v Torontu dosegla prvo zmago po Parizu 2021. Še čaka na tisti klik. Naprej tudi Halepova in Ribakina.
Fotografija: Serena Williams je dočakala zmago. FOTO: Dan Hamilton/USA Today Sports
Odpri galerijo
Serena Williams je dočakala zmago. FOTO: Dan Hamilton/USA Today Sports

Serena Williams, zmagovalka 23 turnirjev za grand slam, je po več kot letu vpisala zmago na turnirju WTA. V prvem krogu turnirja v Torontu je s 6:3 in 6:4 premagala Španko Nurio Parrizas Diaz, napredovali sta tudi Jelena Ribakina in Simona Halep.

Williamsova (40), je odigrala šele drugi dvoboj po vrnitvi v Wimbledonu po letu dni odsotnosti. Za zmago je v vročini in visoki vlagi potrebovala skoraj dve uri.

»Psihično se mi zdi, da se vračam. Nisem še tam, kjer sem vajena biti in kjer želim biti. Na treningih se počutim dobro, zdaj je treba te občutke prenesti na tekme. Sem oseba, ki potrebuje en klik ali dva, da potem steče. Čakam še na ta klik,« je povedala Serena, ki bo nastopila tudi na OP ZDA.

Serena Williams lovi 24. zmago za grand slam. FOTO: Vaughn Ridley/AFP
Serena Williams lovi 24. zmago za grand slam. FOTO: Vaughn Ridley/AFP

Njena zmaga je bila prva po lanskem OP Francije, nanjo je čakala 430 dni. »To je samo ena zmaga, potrebnih jih bo še veliko. Toda vesela sem, sem že pozabila, kako se počutiš po zmagi,« je dodala mamica, ki se bo v drugem krogu pomerila z Belindo Benčić ali Terezo Martincovo.

Serena Williams lovi 24. zmago za veliki slam, s katero bi se izenačila z Margaret Court.

Halepova je s 6:0 in 6:2 premagala Donno Vekić. Wimbledonska zmagovalka Ribakina je ugnala Marie Bouzkovo s 7:5, 6:7 in 6:1.

Preberite še:

Komentarji: