Slovenci dobili zahtevne nasprotnike na prvem grand slamu sezone

Organizatorji OP Avstralije so izvedli žreb tekmovanja, ki ni bil naklonjen Slovencem, saj so vsi dobili višje uvrščene nasprotnike.
Fotografija: Kaja Juvan se bo v prvem krogu zoperstavila štirinajsti igralki sveta Johanni Konti. FOTO: William West/AFP
Odpri galerijo
Kaja Juvan se bo v prvem krogu zoperstavila štirinajsti igralki sveta Johanni Konti. FOTO: William West/AFP

V Melbournu so danes opravili žreb dvobojev prvega kroga prvega teniškega turnirja za veliki slam v letu 2021, odprtega prvenstva Avstralije, ki se bo začel v ponedeljek.

Žreb ni bil naklonjen Slovencem, saj so bili vsi izžrebani proti višje uvrščenim igralcem.

Najtežje delo čaka 20-letno Kajo Juvan, ki zaseda 104. mesto na svetovni lestvici. Njena prva nasprotnica bo nekdanja polfinalistka turnirja in štirinajsta igralko sveta, Britanka Johanna Konta
Aljaž Bedene je premagal Aleksandra Bubnika na edinem dosedanjem dvoboju, ki je bil lani v Dohi. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Aljaž Bedene je premagal Aleksandra Bubnika na edinem dosedanjem dvoboju, ki je bil lani v Dohi. FOTO: Tomi Lombar/Delo

 
Edini slovenski predstavnik v moški konkurenci Aljaž Bedene, sicer 58. igralec sveta, se bo uvodoma pomeril z Aleksandrom Bublikom iz Kazahstana, ki na svetovni lestvici trenutno zaseda 45. mesto.

V ženskem delu se bo v 1. krogu najboljša slovenska igralka Polona Hercog (49.) srečala s Francozinjo Caroline Garcia (44.). Tamara Zidanšek (88.) pa se bo pomerila z Zarino Dijas iz Kazahstana (81.).


Đoković proti Chardyju, Đere bo izzval Nadala


Prvi nosilec turnirja in osemkratni zmagovalec OP Avstralije, Srb Novak Đoković, bo naskok na deveto avstralsko lovoriko začel proti Francozu Jeremyju Chardyju. Srb je doslej dobil vseh 13 medsebojnih dvobojev s Francozom. 
Novak Đoković je za nasprotnika dobil Jeremyja Chardyja, proti kateremu na 13 dvobojih še ni izgubil. FOTO: Kelly Defina/Reuters
Novak Đoković je za nasprotnika dobil Jeremyja Chardyja, proti kateremu na 13 dvobojih še ni izgubil. FOTO: Kelly Defina/Reuters


Drugi nosilec, Španec Rafael Nadal, bo v prvem krogu igral proti Srbu Laslu Đeretu, lanski finalist in tretji nosilec, Avstrijec Dominic Thiem, se bo pomeril z Mihailom Kukuškinom iz Kazahstana.

Američanka Serena Williams bo lov na 24. naslov zmagovalke turnirjev za grand slam začela proti belgijski izzivalki Kirsten Flipkens. Williamsova je zadnji, sedmi naslov zmagovalke grand slama na najmanjši celini osvojila leta 2017.

Prva nosilka Avstralka Ashleigh Barty pa se bo v prvem krogu pomerila z Danko Kovinić iz Črne gore.

Turnir v Avstraliji z letnico 2020 je lani dobila predstavnica Združenih držav Amerike Sofia Kenin, ki jo čaka Avstralka Maddison Inglis. Ta bo na domačem igrišču nastopila s posebnim povabilo organizatorjev turnirja.

Lanska finalistka Melbourna Španka Garbine Muguruza, ki je 14. nosilka turnirja, bo uvodni dvoboj igrala proti nepostavljeni Margariti Gasparjan iz Rusije.

Preberite še:

Komentarji: