Slovo Tamare Zidanšek od nastopov v kalifornijski puščavi

Tamara Zidanšek je izpadla v tretjem kolu turnirja v Indian Wellsu z nagradnim skladom 8,76 milijona ameriških dolarjev (8,45 milijona evrov).
Fotografija: Tamara Zidanšek (na fotografiji) med nastopom v Portorožu. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek (na fotografiji) med nastopom v Portorožu. FOTO: Matej Družnik

Od 23-letne Konjičanke Tamare Zidanšek je bila s 6:4, 6:3 boljša Avstralka Ajla Tomljanović. Dvoboj je trajal uro in 37 minut. V počasnih razmerah v kalifornijski puščavi je letošnja polfinalistka OP Francije začela izjemno in z dvema zaporednima brejkoma povedla s 4:0. Toda v Zagrebu rojena Tomljanovićeva, ki od leta 2018 zastopa Avstralijo, je nato strnila vrste in nanizala naslednjih šest iger za osvojitev prvega niza.

Tomljanovićeva je nato dobila še prve tri igre drugega niza, a se je Zidanškova vrnila in po dveh odvzemih servisa izenačila na 3:3. To pa so bile njene zadnje osvojene igre, saj je 28-letnica na drugi strani mreže znova nanizala dva brejka oziroma tri igre ter zabeležila peto zmago v sedmem medsebojnem obračunu proti Zidanškovi.

Slovenski nastopi v kalifornijski puščavi so tako končani, potem ko je Polona Hercog izpadla že v prvem krogu posameznic, Andreja Klepač pa prav tako v prvem krogu med dvojicami. Kaja Juvan in Aljaž Bedene v Indian Wellsu nista nastopila.

Preberite še:

Komentarji: