Težave Kyrgiosa in Murrayja se nadaljujejo

Avstralec Nick Kyrgios je potrdil, da bo izpustil tudi OP ZDA, medtem ko je Andy Murray moral predati dvoboj z Jannikom Sinnerjem v Torontu zaradi poškodbe.
Fotografija: Nick Kyrgios bo v tej sezoni odigral le en dvoboj. Foto Toby Melville/Reuters
Odpri galerijo
Nick Kyrgios bo v tej sezoni odigral le en dvoboj. Foto Toby Melville/Reuters

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios je odpovedal tudi nastop na odprtem prvenstvu ZDA, kar pomeni, da bo letos ostal brez enega samega dvoboja na turnirjih za grand slam. Finalist lanskega Wimbledona se je vse leto ubadal s poškodbami in mu je to sezono uspelo odigrati le en dvoboj.

Kyrgios je januarja domači turnir za grand slam v Melbournu izpustil zaradi poškodbe kolena, ki so jo morali zdraviti kirurško. Nato je izpustil celotno sezono igranja na pesku, vključno z Roland Garrosom, da bi se lahko pripravil na nastope na travi. Odigral pa je le eno tekmo v Stuttgartu, kjer je izgubil proti Kitajcu Wu Yibingu.

Zaradi poškodbe zapestja je odpovedal tudi Wimbledon, v četrtek pa je prek družbenih omrežij sporočil, da ne bo nastopil niti na odprtem prvenstvu ZDA, ki se bo začelo 28. avgusta. Na naslednji lestvici ATP bo Kyrgios zdrsnil iz stoterice.

Murray predal dvoboj zaradi poškodbe trebušne mišice

Škotski teniški igralec Andy Murray je predal dvoboj z Italijanom Jannikom Sinnerjem na mastersu v Torontu zaradi poškodbe trebušnih mišic. Dvojica bi morala odigrati obračun osmine finala, vendar se je 36-letni Murray odločil, da ne bo tvegal nadaljnje poškodbe.

Andy Murray je iz previdnosti raje predal dvoboj osmine finala proti Janniku Sinnerju. Foto Vaughn Ridley/AFP
Andy Murray je iz previdnosti raje predal dvoboj osmine finala proti Janniku Sinnerju. Foto Vaughn Ridley/AFP

"Lani sem imel zelo podobno težavo na turnirju v Stuttgartu pred Wimbledonom. Potreboval sem približno deset do 12 dni, preden sem se spet počutil dobro. Ne gre za nekaj hujšega, a je tveganje, da si poškodbo poslabšam, preveliko," je v izjavi za javnost po predaji dejal Murray.

"Torej, moram videti, kaj se bo dogajalo v prihodnjih dneh, in upam, da se bom v nekaj dneh počutil bolje. Res mi je žal," je dodal dvakratni zmagovalec Wimbledona.

Sinner se bo zdaj v četrtfinalu pomeril s Francozom Gaelom Monfilsom.

Komentarji: