Tretji letošnji poraz Đokovića, drugič zanj usoden Bautista-Agut (VIDEO)

Španski teniški igralec se je v osmini finala mastersa v Miamiju veselil zmage z 1:6, 7:5 in 6:3.
Fotografija: Novak Đoković je z igrišča odkorakal sklonjene glave. FOTO: Julian Finney/AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković je z igrišča odkorakal sklonjene glave. FOTO: Julian Finney/AFP

Miami – Tri poraze je, ob trinajstih zmagah, v tem koledarskem letu vknjižil prvi teniški lopar sveta, Srb Novak Đoković, dva mu je zadal Španec Roberto Bautista-Agut, svetovna številka 25. Sinoči je v osmini finala mastersa v Miamiju »Nole« sicer dobro začel, nadaljeval pa bistveno slabše in po dveh urah in pol pokleknil s 6:1, 5:7 in 3:6. Španec ga je tako izločil podobno kot že tik po prelomu leta, ko je bil – ravno tako po treh nizih – uspešnejši v polfinalu Dohe.


Ostaja pri šestih lovorikah


Đoković je bil slab v izkoriščanju priložnosti za brejk, iz trinajstih poskusov je bil namreč uspešen zgolj štirikrat, enako kot Bautista-Agut, le da iz sedmih poskusov. Srb je tako ostal brez možnosti, da bi na tem turnirju osvojil že rekordno sedmo lovoriko in bo s po šestimi še naprej poravnan z Američanom Andrejem Agassijem, medtem ko se je Španec prvič prebil v četrtfinale Miamija, v njem pa ga čaka sedmopostavljeni branilec lovorike, ameriški orjak John Isner.

Roberto Bautista-Agut je bil od prvega loparja sveta boljši že drugič letos. FOTO: Julian Finney/AFP
Roberto Bautista-Agut je bil od prvega loparja sveta boljši že drugič letos. FOTO: Julian Finney/AFP


Preveč zapravljenih priložnosti


»Ključ zmage je bil v začetku drugega niza. Tekmeca sem se moral držati kot klop, kajti kadar si zagotovi prednost, igra izjemno agresivno. Kot ste videli, mu v prvem nizu nisem mogel slediti,« je pojasnil presenetljivi zmagovalec, ki mu je polaskal tudi Novak: »Roberto je čvrst igralec in si zagotovo zasluži čestitke za odlično vrnitev po izgubljenem uvodnem nizu. Jaz pa kljub temu takšnega dvoboja ne bi smel izgubiti. Preveč priložnosti, enostavno mnogo preveč zapravljenih priložnosti!«

Preberite še:

Komentarji: