V Portorožu diši po slovenskem polfinalu

Aljaž Bedene in Blaž Rola na domačem challengerju zanesljivo prek osmine finala.
Fotografija: Aljaž Bedene je bil zadovoljen s svojo predstavo v 3. kolu. FOTO: Sportida
Odpri galerijo
Aljaž Bedene je bil zadovoljen s svojo predstavo v 3. kolu. FOTO: Sportida

Najmočnejši domači orožji na edinem slovenskem teniškem turnirju iz serije challenger, Aljaž Bedene in Blaž Rola, sta odlično na poti, da se v sobotnem polfinalu med sabo pomerita za mesto v finalu. Potem ko je Bedene nekoliko bolj neprepričljivo začel turnir in se v 2. kolu precej namučil z Iljo Marčenkom (5:7, 6:4, 6:2), je v drugo delo opravil veliko lažje in 16. nosilca Sasikumarja Mukunda ugnal s 6:2, 6:2. Tretjepostavljeni Rola je vpisal dve gladki zmagi, po Tejmurazu Gabašviliju (7:5, 6:2) je v osmini finala s 6:1, 6:4 premagal še Aldina Šetkića.

Blaž Rola je doslej na challengerju v Portorožu nastopil dvakrat in vpisal eno zmago, letos je že dve, pri čemer se kaže v odlični luči, zdi se, da lahko naredi še kak korak naprej. V tej sezoni je namreč precej dvignil raven igre, portoroški četrtfinale je že njegov peti zaporedni letošnji na challengerjih, trikrat je nato naredil tudi korak dlje. Včeraj je zanesljivo opravil s Šetkićem, pri čemer je v dvoboju z igralcem iz Bosne in Hercegovine rešil vseh šest žogic za break, ki si jih je priigral tekmec, na drugi strani je sam izkoristil vse tri.



»Na začetku se je poznalo, da je bil to drugi dvoboj tu in sem se s prvim že privadil na razmere. Bolj tekoče je bilo vse skupaj, čeprav ne vem, kaj se mi dogaja na začetku servisnih iger, da zapadem v težave, iz katerih se moram potem reševati,« je po preboju v četrtfinale razmišljal Rola, ki je 191 cm visokega tekmeca strl z rezanimi udarci in menjavami ritma.
 

Rola: Plačila ni bilo


Po zanesljivi zmagi je Rola odgovoril tudi na zapis Blaža Kavčiča na facebooku, češ da je za nastop na domačem turnirju dobil denarno injekcijo prirediteljev. »Nikakršnega denarja nisem dobil, ne sponzorske pogodbe, nobenega plačila v kakršnikoli obliki. Ne vem, od kje Blažu ta ideja, kdo so ti njegovi 'zanesljivi viri'. Želim si slišati od njega, od kje mu to. Rad bi se pogovoril z njim, kaj je mislil, kako je prišel do teh sklepov, kdo je bil njegov vir informacij,« je pojasnil Rola in najprej v smehu dejal, da si od denarja, ki ga je prejel za nastop, že gradi apartma v Portorožu …

Bedene zadeve ni želel komentirati, saj je osredotočen na turnir, na katerem je njegova želja nadaljevati niz zmag na challengerjih. Potem ko v uvodnem dvoboju proti Marčenku ni pustil najboljšega vtisa, je bilo v 3. kolu že veliko bolje, tudi sam je bil veliko bolj zadovoljen.

Aljaž Bedene je bil zadovoljen s svojo predstavo v 3. kolu. FOTO: Sportida
Aljaž Bedene je bil zadovoljen s svojo predstavo v 3. kolu. FOTO: Sportida


»Da, danes sem že veliko bolje čutil žogico, pravi čas sem bil pri žogici, bolje sem se počutil na igrišču. Tudi tekmec mi je zaradi živčnosti podaril nekaj točk in vesel sem, da sem po težavnem prvem dvoboju tokrat zmagal hitreje kot v eni uri. Na tem je treba zdaj graditi,« je dejal Bedene, ki si želi čim več tekem na Obali, da bi po počitnicah čim hitreje ujel pravi ritem, kar je zanj na trdih igriščih še toliko pomembneje, saj se na njih ne počuti tako suvereno, kot bi si želel.

Ali se bosta Rola in Bedene pomerila v medsebojnem polfinalu, bo jasno danes, ko se bo prvi v četrtfinalu meril z Rusom Romanom Safjulinom (ne pred 18.30), drugi pa s Slovakom Lukašem Kleinom (ne pred 20. uro).
 

Dober začetek, slab konec


Slovenija pa bi lahko imela v četrtfinalu kar tri igralce. Tomas Lipovšek Puches je imel namreč na tem turnirju zvrhano malho sreče, saj se je v kvalifikacijah meril s posebnim povabljencem (Filip Jeff Planinšek), prav tako v 1. kolu glavnega turnirja (Zvonimir Orešković), nato je sledil dvoboj z zamenjavo (Andrej Golubjev), potem pa še eno – Artemom Dubrivnijem. Proti slednjemu je vodil s 5:2 v uvodnem nizu, nato pa je glavni sodnik odločil, da Lipovšek Puches po padcu potrebuje zdravniški premor ...

Tomas Lipovšek Puches je v prvem nizu vodil že s 5:2, a se ni uvrstil v četrtfinale. FOTO: Sportida
Tomas Lipovšek Puches je v prvem nizu vodil že s 5:2, a se ni uvrstil v četrtfinale. FOTO: Sportida


»Sam sem želel čim hitreje nadaljevati, saj je bil tekmec jezen in živčen. Premor mi ni koristil, ker sem začel razmišljati, da lahko dobim niz, dvoboj, se prebijem v četrtfinale, postal sem živčen in zato nisem več igral, kot znam. Zaradi poraza sem razočaran, hkrati pa zadovoljen s tednom dni, ki je za mano,« je po porazu s 6:7 (2), 3:6 ocenil argentinski Slovenec, ki doslej še nikdar ni imel takšne sreče z žrebom, a je opozoril, da je treba priložnosti tudi izkoristiti.

Preberite še:

Komentarji: