Đokoviću na poti v finale stoji Zverev

Na teniškem turnirju v Tokiu v ženskem finalu Belinda Benčič in Marketa Vondroušova.
Fotografija: Novak Đoković gre olimpijski zlati medalji naproti. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković gre olimpijski zlati medalji naproti. FOTO: Tiziana Fabi/AFP

Prvi zvezdnik olimpijskega teniškega turnirja, Srb Novak Đoković, si je brez težav izboril nastop v polfinalu, potem ko je s 6:2 in 6:0 na hitro premagal nosilca brona izpred petih let, domačega igralca Keija Nišikorija. Drugi polfinalist je Rus Karen Hačanov, ki je bil s 7:6 (4), 4:6 in 6:3 boljši od Francoza Uga Humberta.

Številka 2 svetovnega tenisa, Rus Danil Medvedjev, je v četrtfinalu izpadel. Drugega nosilca je namreč s 6:2 in 7:6 (5) izločil Španec Pablo Carreño Busta. Enajsti nosilec se bo zdaj v polfinalu pomeril s Hačanovom, ki je sicer 25. igralec svetovne lestvice. Zadnje mesto v polfinalu je zapolnil Nemec Alexander Zverev, Francoza Jeremyja Chardyja je premagal s 6:4 in 6:1. Zverev bo tudi Đokovićev tekmec v polfinalu.

V ženski konkurenci je bil danes na vrsti že polfinale. Švicarka slovaškega rodu Belinda Benčič je s 7:6 (2), 4:6 in 6:3 premagala Kazahstanko Jeleno Ribakino in se bo za olimpijsko zlato v sobotnem finalu pomerila s Čehinjo Marketo Vondroušovo. Ta je v polfinalu ugnala Ukrajinko Jelino Svitolino s 6:3 in 6:1. Svitolina in Ribakina se bosta med seboj pomerili za bronasto medaljo.
 

Komentarji: