Francozi zanesljivo, Španci s trpljenjem do polfinala OI

Četrtfinale rokometnega turnirja olimpijskih iger so z visoko zmago nad Bahrajnom odprli dvakratni olimpijski prvaki Francozi (42:28).
Fotografija: Luka Karabatić (z žogo) med četrtfinalnim obračunom v dvorani nacionalnega štadiona Yoyogi. FOTO: Siphiwe Sibeko/Reuters
Odpri galerijo
Luka Karabatić (z žogo) med četrtfinalnim obračunom v dvorani nacionalnega štadiona Yoyogi. FOTO: Siphiwe Sibeko/Reuters

Francozi, ki po dveh zaporednih zmagah na olimpijskih igrah ter srebru na zadnji olimpijadi v Rio de Janeiru želijo spet stopiti na najvišjo stopničko, niso imeli težav z Bahrajnom. Prvi polčas so dobili s sedmimi goli razlike (21:14), do konca dvoboja pa je razmerje moči tudi na semaforju ostalo identično. Za Francijo, ki je s četrtim mestom razočarala na zadnjem svetovnem prvenstvu v Egiptu, je devet golov prispeval Kentin Mahe.

Dvakratni olimpijski prvaki iz Pekinga 2008 in Londona 2012 so na prvem četrtfinalnem obračunu takoj prevzeli pobudo in tekmece z Bližnjega vzhoda zasenčili v vseh prvinah igre. Pri Bahrajnu je bil najučinkovitejši posameznik Husain Alsajad s petimi goli.



Veliko bolj napeto je bilo na drugem obračunu med evropskimi prvaki Španci in svetovnimi podprvaki Švedi. Ti so v drugem polčasu po vodstvu v prvem z 20:18 vodili tudi že s štirimi goli naskoka (29:25). A sledil je velik preobrat tekmecev na krilih vratarja Gonzala Pereza de Vargasa, ki je iz obrambe v obrambo večal nelagodje v švedski vrsti. Skupaj z nekaj zapravljenimi sedemmetrovkami Skandinavcev so Španci – prvi strelci so bili Aleix Abello (7), Alex Dujšebajev in Raul Entrerrios (oba 6), medtem ko jih je Hampus Wanne dosegel kar deset – razmeroma mirno pripeljali tekmo do konca in se izognili drami v zadnjem napadu za končno zmago s 34:33.

V torek bosta na sporedu še dve četrtfinalni tekmi. Dansko-norveški obračun se bo začel ob 10. uri, nemško-egiptovski pa ob 13.45.

Preberite še:

Komentarji: