Golfista št. 1 virus vselej ujame

Španec Jon Rahm Rodriguez, prvi na svetovni jakostni lestvici golfa, je bil še drugič v dveh mesecih pozitiven na testu za covid-19.
Fotografija: Bask Jon Rahm Rodriguez je bil v pičlih dveh mesecih dvakrat pozitiven na testu za covid-19. FOTO: Rebecca Naden/Reuters
Odpri galerijo
Bask Jon Rahm Rodriguez je bil v pičlih dveh mesecih dvakrat pozitiven na testu za covid-19. FOTO: Rebecca Naden/Reuters

Španec Jon Rahm Rodriguez, prvi na svetovni jakostni lestvici golfa, ne bo mogel nastopiti na olimpijskih igrah v Tokiu, ker je bil še drugič v dveh mesecih pozitiven na testu za covid-19, je potrdil Olimpijski komite Španije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rahm je 21. junija letos zmagal na 121. odprtem prvenstvu ZDA na igrišču Torrey Pines. Šestindvajsetletni baskovski igralec z vzdevkom Rahmbo je tedaj obenem postal tudi številka 1 na svetovni lestvici.

Pred tem je moral pred zadnjim krogom turnirja PGA v Ohiu zapustiti prizorišče zaradi pozitivnega testa na covid-19. Španec je bil tedaj v prepričljivem vodstvu, saj je imel pred drugouvrščenim šest udarcev prednosti. Tako je ostal brez milijonskega zmagovalnega čeka.

Preberite še:

Komentarji: