Grenak priokus Žive Dvoršak zaradi zamujene priložnosti

Najboljša slovenska strelka je z zračno puško na 10 metrov zasedla enajsto mesto in tako izenačila svojo najboljšo uvrstitev z olimpijskih iger v Londonu.
Fotografija: Živa Dvoršak ni bila povsem zadovoljna s svojim prvim nastopom na olimpijskih igrah v Tokiu. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Živa Dvoršak ni bila povsem zadovoljna s svojim prvim nastopom na olimpijskih igrah v Tokiu. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Slovenska strelka Živa Dvoršak je na olimpijskih igrah v Tokiu z zračno puško na 10 metrov zasedla enajsto mesto. Zadela je 627,2 kroga, od nastopa v velikem finalu osmerice pa jo je ločilo le 1,3 kroga. Tako je ponovila svojo najboljšo uvrstitev z največje športne prireditve leta 2012 v Londonu.

»Na koncu nisem najbolj zadovoljna, saj sem si v prvi vrsti želela finale. V prvi polovici sem imela več težav oziroma manj športne sreče, ker mi ni 'zagrabilo' teh visokih močnih centrov. Zadovoljna sem, da nisem na sredini obupala. V drugi polovici je šlo, kot je treba, vendar kljub temu ostaja grenak priokus zaradi zamujene priložnosti. Na uvrstitev bom verjetno po prespani noči gledala drugače, zdaj pa je zame črno-bela,« je povedala 30-letna Ljubljančanka.

Naslov olimpijske prvakinje si je pristreljala Kitajka Qian Yang (251,8), ki se ji je najbolj približala Rusinja Anastazija Galašina (251,1), bronaste kolajne pa se je razveselila Švicarka Nina Christen (230,6). V moški konkurenci je bil najbolj natančen Iranec Javad Foroughi (244,8), srebrno odličje si je pristreljal Srb Damir Mikec (237,9), tretji pa je bil Kitajec Wei Pang (217,6).

Qian Yang je osvojila naslov olimpijske prvakinje z zračno puško na 10 metrov. FOTO: Ann Wang/Reuters
Qian Yang je osvojila naslov olimpijske prvakinje z zračno puško na 10 metrov. FOTO: Ann Wang/Reuters


Dvoršakova bo čez teden dni nastopila še na tekmi z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 metrov. V kraljevski disciplini je letos zmagala na preizkušnji za svetovni pokal v New Delhiju. Na prejšnjih poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016 je v strelskem maratonu zasedla 30., štiri leta pred tem v Londonu pa 36. mesto.



Komentarji: