Eva Terčelj in Benjamin Savšek zanesljivo v polfinale

Svetovna prvakinja v kajaku na divijih vodah je bila v kvalifikacijah 15. in 9., kanuist pa prvi in 12.
Fotografija: Benjamin Savšek je z uvrstitvijo v polfinale izpolnil prvi del olimpijske naloge v Tokiu. FOTO: Stojan Nenov/Reuters
Odpri galerijo
Benjamin Savšek je z uvrstitvijo v polfinale izpolnil prvi del olimpijske naloge v Tokiu. FOTO: Stojan Nenov/Reuters

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je uspešno opravil kvalifikacije olimpijske preizkušnje in se uvrstil v ponedeljkov polfinale, kjer bo nastopilo 15 najboljših. Savšek je v prvi kvalifikacijski vožnji postavil najhitrejši čas, v drugi pa 12.

Najboljši slovenski kanuist je imel v prvi vožnji en dotik, a vseeno s progo opravil najhitreje. V drugi kvalifikacijski vožnji je sicer nastopil nekoliko slabše in imel dva dotika, kar je zadoščalo za 12. mesto (+8,98), a nastop v ponedeljkovem polfinalu ni bil nikoli vprašljiv.

V drugo je bil najhitrejši Slovak Matej Benuš, ki je bil v prvi kvalifikacijski vožnji drugi. Za Slovakom, ki je s progo opravil brez dotika, sta se zvrstila Britanec Adam Burgess (+2,75) z enim dotikom in Nemec Sideris Tasiadis (+4,34) brez dotikov.

Ponedeljkov polfinale se bo začel ob 7. uri.

Kajakašica Eva Terčelj se je zanesljivo prebila v torkov polfinale najboljših 24 kajakašic olimpijske tekme v Tokiu. Potem ko je bila Slovenka v prvi kvalifikacijski vožnji s štirimi dotiki 15., je v drugo imela zgolj en dotik in pristala na devetem mestu.
Eva Terčelj se še ni ujela z olimpijsko progo v Tokiu. FOTO: Luis Acosta/AFP
Eva Terčelj se še ni ujela z olimpijsko progo v Tokiu. FOTO: Luis Acosta/AFP

Preberite še:

Komentarji: