Namesto odbojkarske sambe v finalu ruski kazačok

Ruski odbojkarji, ki v Tokiu nastopajo z grbom Ruskega olimpijskega komiteja, so prvi finalisti olimpijskega turnirja v odbojki.
Fotografija: Maksimu Mihajlovu je v objem po zmagi nad Brazilijo pritekla kar kolegica iz ženske reprezentance Irina Koroleva. FOTO: Yuri Cortez/AFP
Odpri galerijo
Maksimu Mihajlovu je v objem po zmagi nad Brazilijo pritekla kar kolegica iz ženske reprezentance Irina Koroleva. FOTO: Yuri Cortez/AFP

V četrtkovem polfinalu so s 3:1 v nizih premagali branilce naslova iz Ria Brazilce. V sobotnem finalu za zlato se bodo pomerili z boljšim iz obračuna med Francijo in Argentino. Rusi so zadnji naslov olimpijskih prvakov osvojili leta 2012, pred tem je nekdanja Sovjetska zveza osvojila olimpijske odbojkarske turnirje v letih 1964, 1968 in 1980.

Rusi so v Tokiu v četrtfinalu odpravili Kanado, brez izgubljenega niza. Brazilci, ki se bodo borili zgolj za bron in ne bodo ubranili naslova olimpijskega prvaka iz Ria, sicer pa so bili zlati še 1992. in 2004., so v četrtfinalu odpravili Japonce s prav tako 3:0.

Argentinci, za katere igra tudi igralec slovenskih korenin Cristian Poglajen, so s 3:2 odpravili Italijane, srebrne iz Ria, evropski prvaki Francozi pa s 3:2 svetovne prvake Poljake.

Preberite še:

Komentarji: