Tina Mrak in Veronika Macarol sta napredovali

Slovenski jadralki sta bili v tretji in prvi današnji regati razreda 470 šesti in sta skupno osmi.
Fotografija: Tina Mrak in Veronika Macarol se iz regate v regato vse bolje znajdeta v Enošimi. FOTO: Carlos Barria/Reuters
Odpri galerijo
Tina Mrak in Veronika Macarol se iz regate v regato vse bolje znajdeta v Enošimi. FOTO: Carlos Barria/Reuters

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po drugem dnevu tekmovanj razreda 470 na olimpijskih igrah v Tokiu napredovali na skupno osmo mesto. V prvi današnji regati sta bili šesti, v drugi pa deveti. Po odbitku najslabše regate imata 23 točk. Po prvem dnevu sta bili na 14. mestu.

V tretji regati olimpijskih iger sta v Enošimi zmagali Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan, drugi sta bili Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar. V četrti regati pa sta bila najboljši Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre, drugi pa Švicarki Linda Fahrni in Maja Siegenthaler.

Poljakinji Skrzypulecova in Ogarjeva, nekdanji svetovni prvakinji, sta ostali v skupnem vodstvu s štirimi točkami. Millsova, ki je bila na prejšnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru zlata, a z drugo flokistko, se je prebila na drugo mesto (8). Na tretje mesto sta nazadovali evropski prvakinji Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (9), četrti sta Švicarki (14), peti pa Brazilki (16).

Slovenkama se uvodni dan olimpijskih iger ni posrečil najbolje. V prvi regati sta bili osmi, v drugi pa 18. med 20 sodelujočimi posadkami. S tem sta si prijadrali le skupno 14. mesto. Obljubili sta boljši nastop naslednji dan, ki sta ga začeli na šestem mestu na prvem obratu tretje regate. Med njo sta se povzpeli tudi že na tretje mesto, imeli sta tedaj 27 sekund zaostanka za Brazilkama, a so ju do ciljne črte nato prehitele tri posadke.

Sedem sekund za njima je bila v cilju britanska jadrnica. To je Millsova v četrti regati vodila do zmage. Začela je sicer na drugem mestu, a Švicarki nato prehitela na tretjem obratu in prednost obdržala do konca.

Slovenski predstavnici sta četrti plov začeli na sedmem mestu, a že na drugi boji prišli na četrto mesto s 15 sekundami zaostanka za tedaj vodilnima Švicarkama. Vendar se tik pod vrhom nista zadržali dolgo, na vsakem merjenju časa sta nato izgubili po eno mesto in bili najnižje v plovu prav ob prečkanju ciljne črte, ko sta si nabrali minuto in 41 sekund zaostanka.

To pa je zadoščalo, da sta članici portoroškega Pirata na Šavrinki prišli med deseterico po drugem dnevu tekmovanja, ki ga bodo jadralke v tem razredu nadaljevale v petek na regatnem polju Zushi.

Tekmovanje bodo jadralke v tem razredu nadaljevale v petek.

Preberite še:

Komentarji: