Velenškova v solzah končala nastop v Tokiu

Bronasta judoistka izpred petih let v Riu de Janeiru je na olimpijskem turnirju v dvorani Nippon Budokan zasedla deveto mesto.
Fotografija: Ana Velenšek proti Braziki Marii Suelen Altheman ni prišla do želenega prijema. FOTO: Jack Guez/AFP
Odpri galerijo
Ana Velenšek proti Braziki Marii Suelen Altheman ni prišla do želenega prijema. FOTO: Jack Guez/AFP

Ana Velenšek, bronasta judoistka iz Ria de Janeira 2016 v kategoriji do 78 kilogramov, se je morala na olimpijskem turnirju v Tokiu sprijazniti z devetim mestom v najtežji kategoriji nad 78 kilogramov. Od tekmovanja v sloviti areni Nippon Budokan se je poslovila po porazu v drugem dvoboju.

V uvodnem krogu je 30-letna borka iz Šmartnega v Rožni dolini po hitrem postopku – že po vsega 47 sekundah – opravila z Američanko Nino Cutro-Kelly, v drugem pa je morala priznati premoč Brazilki Marii Suelen Altheman, ki na svetovni lestvici drži visoko peto mesto. Za Velenškovo, ki v točkovanju mednarodne zveze (IJF) zaseda 25. mesto, je bila 26 sekund pred koncem usodna tretja kazen, ki jo je po mnenju sodnika prejela zaradi manjše aktivnosti.

V uvodnem krogu je Ana Velenšek po hitrem postopku opravila z Američanko Nino Cutro-Kelly. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
V uvodnem krogu je Ana Velenšek po hitrem postopku opravila z Američanko Nino Cutro-Kelly. FOTO: Annegret Hilse/Reuters


Ana po porazu ni skrivala velikega razočaranja. Toliko bolj je bila žalostna, ker je bila v dosedanjih dveh medsebojnih dvobojih predlanskim na turnirjih za grand slam v Parizu in Bakuju obakrat boljša od Althemanove. Za nameček judoistka najuspešnejšega slovenskega kluba Z'dežele Sankaku že od nekdaj meri na (naj)višje uvrstitve. Svoje miselnosti ni spremenila niti po prestopu v (naj)višjo kategorijo, v kateri se zdaj bori z nasprotnicami, ki so tudi 50 kilogramov in več težje od nje.

S tem so se končali slovenski judoistični nastopi v Tokiu, kjer so si naši borci ob srebrni kolajni Tine Trstenjak (do 63 kg) priborili še peto mesto (Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kg), sedmo mesto (Adrian Gomboc do 66 kg) ter deveti mesti (Maruša Štangar do 48 kg in Ana Velenšek nad 78 kg). Jutri bodo v dvorani Nippon Budokan na sporedu še obračuni mešanih ekip.

Preberite še:

Komentarji: