Anamarija Lampič: Na še čim več kolajn!

Slovenki do srebra gnalo tudi maščevanje za spodrsljaj na šprinterski preizkušnji SP.
Fotografija: Katja Višnar in Anamarija Lampič sta se razveselili svojih prvih kolajn na svetovnih prvenstvih. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Katja Višnar in Anamarija Lampič sta se razveselili svojih prvih kolajn na svetovnih prvenstvih. FOTO: Reuters

Slovenski junakinji nordijskega svetovnega prvenstva v Seefeldu (in Innsbrucku) Anamarija Lampič in Katja Višnar sta na slovesni razglasitvi prejeli srebrni snežinki za 2. mesto v ekipnem šprintu. S kolajno okoli vratu sta dodobra pozabili na razočaranje s četrtkovega šprinta, ki je bilo tudi dodatna motivacija, ki ju je danes gnala uspehu naproti.

Za Višnarjevo in Lampičevo je bila dosegljiva celo zlata kolajna, a tudi s srebrno sta bili obe zadovoljni, to je bil za celotno slovensko ekipo lep obliž na rano iz šprinta, v katerem so Slovenke blestele v kvalifikacijah, nato pa vse izpadle že v četrtfinalu. »Dobro sva se maščevali za vse, kar se je zgodilo na šprintu. Moj zaključek bi lahko bil še boljši, a seveda sva več kot zadovoljni. V bistvu se nama je danes vse izšlo, kot se mora, popoln dan je za nama. Kar nam je doslej vedno zmanjkalo, se je tokrat postavilo na svoje mesto. Upam, da bo v prihodnje še čim več kolajn!« je bila po podelitvi nasmejana Lampičeva, podobno kot seveda tudi Višnarjeva.


Kolajna za celotno ekipo


»Tudi v meni je tlelo maščevanje. Vedeli sva, da sva zelo močni in zdaj sva vrnili celotni ekipi za spodrsljaj na šprintu, ko smo pričakovali največ,« je dejala 34-letnica ter pojasnila, da vzdušje po šprinterskem spodrsljaju ni bilo prav zelo slabo, v ekipi so se pogovorili in se hitro pobrali, dobro zavedajoč se, kaj je šlo narobe, prav tako, da nove tekem še pridejo in da je po dveh dneh prvenstva prezgodaj metati puško v koruzo. »Danes sva nalogo opravili odlično, obe sva imeli svoj dan. Kolajne sem še toliko bolj vesela, ker je to ekipni šprint. To je sad dela celotne ekipe, to je za vse punce in fante, ki trenirajo z nami, s katerimi poleti skupaj garamo, za trenerje, serviserje. To je ekipni uspeh,« je še poudarila Višnarjeva.

Navdušenja po prvi slovenski tekaški kolajni na SP po letu 2011 ni skrival niti glavni trener Nejc Brodar: »Res fantastičen dan. Ana in Katja sta pokazali, da sta v odlični formi. Če temu dodamo še res dobre smuči in vrhunsko delovanje ekipe, je na koncu lahko nagrada le kolajna. Pohvale vsem, dekletom, trenerjem, serviserjem, maserjem ..., vsem, ki so zaslužni za ta uspeh in ki so delovali kot ena ekipa, tako da je kolajna res zaslužena nagrada."

Tekaški del svetovnega prvenstva se bo nadaljeval v torek z žensko preizkušnjo na 10 km v klasični tehniki.

Preberite še:

Komentarji: