Deseto mesto Zajca najboljši dosežek Slovencev pred Planico

Vrh pripadel norveškim skakalcem, po prvi seriji pa je odlično kazalo tudi Lanišku.
Fotografija: Timi Zajc je na drugi tekmi v Nižjem Tagilu zasedel najvišje mesto med Slovenci. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Odpri galerijo
Timi Zajc je na drugi tekmi v Nižjem Tagilu zasedel najvišje mesto med Slovenci. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

Norvežan Halvor Egner Granerud (241,5) je zmagovalec pete tekme za svetovni pokal smučarskih skakalcev v sezoni 2020/21. Tudi preostali mesti na stopničkah sta v ruskem Nižnjem Tagilu zasedla Norvežana. Drugi je bil Robert Johansson (240,7), tretji pa Marius Lindvik (240,6). Najboljši Slovenec je bil Timi Zajc (215,2) na 10. mestu.

V še boljšem položaju je bil po prvi seriji Anže Lanišek (199,1), ki je bil četrti. V drugo je nato storil napako in pristal na končnem 17. mestu. Najboljši Slovenec je bil tako Zajc, ki je v finalni seriji skočil 127 metrov, pridobil tri mesta in končal med deseterico.

Norvežan Halvor Egner Granerud je bil danes v Rusiji najboljši. FOTO: Emmi Korhonen Lehtikuva/Reuters
Norvežan Halvor Egner Granerud je bil danes v Rusiji najboljši. FOTO: Emmi Korhonen Lehtikuva/Reuters


Znova je v drugi seriji dobro nastopil Bor Pavlovčič (210,4). S 15. je napredoval na 11. mesto in tako ostaja blizu najboljše deseterice v skupnem seštevku svetovnega pokala. Dve mesti za njim je bil uvrščen Peter Prevc (208,3), ki je s tem prišel do najboljše uvrstitve v tej sezoni.

Drugič je do točk v tej zimi skočil Anže Semenič (191,1). V drugi seriji je sicer nekoliko pokvaril 16. mesto in na koncu zasedel 21. Prvič v tem tekmovalnem obdobju se je do točk zavihtel Tilen Bartol (184,1). Po prvi seriji je bil 17., v drugo pa je skočil slabše in podrsal po tleh ob doskoku ter osvojil končno 24. mesto. Točke je dobil tudi Žiga Jelar (171,9) s 26. mestom.

Na vrhu so si prva tri mesta razdelili Norvežani. Po prvi seriji drugi Granerud je za vsega 0,8 točke prehitel rekorderja skakalnice Johanssona, ki je vodil po prvem delu. Granerud je s tem prednost v skupnem seštevku še povišal. Pred tokrat četrtim Markusom Eisenbichlerjem ima zdaj 67 točk naskoka.

Anže Lanišek je po prvi seriji držal v roki odlično četrto mesto. FOTO: Reuters
Anže Lanišek je po prvi seriji držal v roki odlično četrto mesto. FOTO: Reuters


Na tekmi je nastopilo le 45 tekmovalcev, potem ko se je nastopu odpovedala avstrijska reprezentanca na čelu z drugouvrščenim s sobotne tekme Danielom Huberjem. Zadnje testiranje v taboru severnih sosedov je namreč odkrilo štiri nove pozitivne primere na novi koronavirus. Pozitiven je bil tudi direktor moških tekmovanj Italijan Sandro Pertile.

Nižnij Tagil je bila zadnja postaja svetovnega pokala pred odhodom v Slovenijo s čarterskim poletom. Od 10. do 13. decembra bo namreč Planica gostila 26. svetovno prvenstvo v poletih.

Preberite še:

Komentarji: