Ema Klinec in Rok Justin državna prvaka

Na poletnem DP v smučarskih skokih so manjkali Peter Prevc, Jernej Damjan, Tilen Bartol, Robert Kranjec in Jurij Tepeš.
Fotografija: Trud Roka Justina je končno poplačan. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Trud Roka Justina je končno poplačan. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Kranj – V odsotnosti nekaterih reprezentantov (Petra Prevca, Jerneja Damjana, Tilna Bartola, Roberta Kranjca, Jurija Tepeša) je danes pod žarometi v Kranju padel zastor nad poletno tekmovalno sezono smučarskih skakalcev in skakalk z državnim prvenstvom, ki je okronalo Roka Justina (Stol) in Emo Klinec (Alpina), med mešanimi ekipami pa si je konkurenco pokorila Ilirija 1 v postavi Špela Rogelj, Urša Bogataj, Matija Vidic in Lovro Kos.


Nasledil Zajca


»Zelo sem zadovoljen, občutki so odlični. Po dolgem času in veliko vloženega truda v skoke se mi je vendarle izšlo. Temu sem posvetil veliko časa in končno sem postal državni prvak,« je poudaril 25-letni Justin, ki je s skokoma, dolgima 103.5 in 107.5 metra, na tronu nasledil tokrat četrtouvrščenega Timija Zajca (Ljubno BTC). Pred njim sta končala tudi klubski kolega Žak Mogel in Žiga Jelar (Triglav).

Ema Klinec je ta hip v odlični formi. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Ema Klinec je ta hip v odlični formi. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Še so rezerve


»Na treningu sem naredila res vrhunski zadnji skok, največji izziv na tekmi mi je bil to ponoviti, kar pa se mi – kljub prepričljivi zmagi – ni posrečilo. Finalni skok je bil sicer odličen, ni bil pa optimalen. Vesela sem, da imam kljub zmagi še vedno rezerve,« je po ubranjeni domači lovoriki (dolžina skokov 105 in 109 metrov) komentirala 20-letna Klinčeva, sicer druga najuspešnejša skakalka poletne sezone. Daleč za njo sta končali Maja Vtič (Zabrdje) in Urša Bogataj (Ilirija).

Preberite še:

Komentarji: