Nika Križnar skočila na stopničke v Beljaku

Na uvodni tekmi silvestrske turneje v smučarskih skokih je zmagala Avstrijka Eva Pinkelnig, do točk vseh šest Slovenk.
Fotografija: Nika Križnar se veseli prvih stopničk v sezoni. FOTO: SZS
Odpri galerijo
Nika Križnar se veseli prvih stopničk v sezoni. FOTO: SZS

Na uvodni tekmi 2. silvestrske turneje v Beljaku je s stopničkami navdušila Nika Križnar. Smučarska skakalka iz Delnic v Poljanski dolini se je izkazala s tretjim mestom, potem ko je z dvema skokoma, dolgima 93,5 metra, zaostala le za avstrijsko zmagovalko Evo Pinkelnig (91,5 m in 95,5 m) in drugouvrščeno Norvežanko Anno Odine Strøm (93,5 m in 92,5 m).

Za Križnarjevo so to prve stopničke v tej sezoni svetovnega pokala. »Zelo sem zadovoljna z današnjo predstavo. Z dekleti smo bile zelo skupaj, zato je bilo potrebno dvakrat skočiti vrhunsko. Vesela sem rezultata, končno sem prišla do želenih stopničk, ki sem jih res že komaj čakala, v prvem trenutku se mi je odprlo,« je bila nasmejana 22-letna članica SSK Norica Žiri.

Smolo je imela Nikina klubska kolegica Ema Klinec (95 m in 90 m), ki je v finalu po doskoku padla in s tretjega mesta zdrsnila na osmo. »Danes imam novo tetovažo. Zelo sem zadovoljna, uspela sta mi dva zelo lepa skoka. Tudi drugi je bil dober, razmere so bile malo slabše. Škoda, danes bi si z Niko po mojem delili tretje mesto. A smo vsaj pobrali stopničke. Zelo sem zadovoljna s svojo predstavo in jutri napadem naprej,« je napovedala 24-letna članica SSK Norica Žiri.

Urša Bogataj (89 m in 93,5 m) je bila deseta. Od naših tekmovalk so točke osvojile tudi Nika Prevc (89,5 m in 86 m/16. mesto), Katra Komar (85 m in 87 m/24.) in Maja Vtič (87,5 m in 83 m/27.).

»Lep ekipni izplen. Res sem zadovoljen s tem, kar so danes pokazala dekleta, ta boj, ta ekipni duh se je po dolgem času spet prikazal. Če bomo tako stopnjevali, verjamem, da bomo postali še močnejši. Zadovoljni smo s stopničkami Nike Križnar. Po prvi seriji je kazalo še boljše, a smo v finalu žal podarili nekaj točk. Toda čaka nas še domače prizorišče,« je poudaril glavni trener slovenske vrste Zoran Zupančič.

Ema Klinec je bila po prvi seriji še tretja. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Ema Klinec je bila po prvi seriji še tretja. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Avstrijka na vrhu že po uvodni seriji

Eva Pinkelnig (91,5 m), ki je skočila z nižjega zaletišča, je vodila že po prvi seriji. Druga je bila Anna Odine Strøm (93,5 m), tretja pa z najdaljšim skokom Ema Klinec (95 m).

Nika Križnar (93,5 m) je bila šesta, dve mesti pred svojo soimenjakinjo Niko Prevc (89,5 m), tik za najboljšo deseterico pa je pristala Urša Bogataj (89 m). V finale sta se uvrstili tudi Maja Vtič (87,5 m) in kot srečna poraženka še Katra Komar (85 m), ki sta zasedali 23. oziroma 27. mesto.

V Beljaku bo jutri še ena tekma, ki se bo po kvalifikacijah (11.30) začela ob 13. uri. Zatem se bodo skakalke preselile na Ljubno ob Savinji, kjer bosta konec tedna še dve preizkušnji.

Preberite še:

Komentarji: