Fak z eno nepokrito tarčo za rep ujel deseterico

Sturla Hom Laegreid je na zasledovalni tekmi v avstrijskem Hochfilznu ubranil prvo mesto s četrtkovega šprinta in osvojil tretjo zmago.
Fotografija: Jakov Fak je osvojil deseto mesto. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Odpri galerijo
Jakov Fak je osvojil deseto mesto. FOTO: Barbara Gindl/AFP

Norvežan Sturla Hom Laegreid je na zasledovalni biatlonski tekmi za svetovni pokal v avstrijskem Hochfilznu ubranil prvo mesto s četrtkovega šprinta in osvojil tretjo zmago letos in v karieri. Med Slovenci je bil po pričakovanjih najboljši Jakov Fak, ki je zasedel 10. mesto.

Le 23-letni Laegreid si je privoščil vsega eno strelsko napako in prišel do nove zmage, pri tem pa mu je izdatno pomagal rojak Johannes Dale, ki je v drugi polovici tekme edini konkuriral Laegreidu za zmago, a bil na koncu nenatančen na strelišču, skupaj pa so štirje obiski kazenskega kroga zanj pomenili šesto mesto.

Johannes Thingnes Boe je vodilni v svetovnem pokalu. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Johannes Thingnes Boe je vodilni v svetovnem pokalu. FOTO: Barbara Gindl/AFP


V zanimivem finišu je svetovni prvak Francoz Emilien Jacquelin, ki je zadel vseh 20 tarč, v boju za drugo mesto ugnal vodilnega v svetovnem pokalu Norvežana Johannesa Thingnesa Boeja, ki je tarčo zgrešil trikrat. Že pred tem sta v zadnjem krogu iz boja za kolajne izpadla Norvežan Vetle Sjastaad Christiansen in Šved Martin Ponsiluoma, ki nista sledila ritmu Jacquelina in Boeja.
 

Prevlada treh držav


Sicer pa vnovič prevlada Norveške in Francije z dodatkom Švedske. Tekmovalci iz teh držav so zasedli prvih osem mest, oziroma 13 od prvih 17 mest na tekmi.



Jakov Fak je na 12,5-kilometrskem zasledovanju eno mesto pridobil in unovčil 11. mesto s sprinta. A slovenski reprezentant danes ni prepričal s tekom. Zgrešil je vsega eno tarčo, v končnici pa se je s Francozom Quentinom Fillonom Mailletom in Avstrijcem Simonom Ederjem boril za osmo mesto, a bil brez možnosti.

Sturla Holm Laegreid je ubranil prvo mesto. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Sturla Holm Laegreid je ubranil prvo mesto. FOTO: Barbara Gindl/AFP


Rok Tršan in Klemen Bauer sta si želela uvrstitev med najboljših 40 in nove točke svetovnega pokala, a bila pri tem neuspešna. Tršan je v kazenski krog zavil dvakrat in osvojil 47. mesto, Bauer pa kar štirikrat in tekmo končal kot 58.

Zasledovanje so v avstrijskem Hochfilznu končale tudi biatlonke. Na koncu se je zmage veselila zmagovalka sprinta Norvežanka Tiril Eckhoff, ki je dosegla že 16. zmago v svetovnem pokalu v karieri. Polona Klemenčič, ki je v petek osvojila 38. mesto in prve letošnje točke, je po petih kazenskih krogih nazadovala na 54. mesto.

Preberite še:

Komentarji: