Filip Flisar ponovno obtičal v četrtfinalu

Mariborčan tudi na tretji tekmi prostega sloga brez presežka.
Fotografija: Filip Flisar se tudi v tretji tekmi svetovnerga pokala v prostem slogu oni prebil dlje od četrtfinala. FOTO: Roman ŠŠipić/ Delo
Odpri galerijo
Filip Flisar se tudi v tretji tekmi svetovnerga pokala v prostem slogu oni prebil dlje od četrtfinala. FOTO: Roman ŠŠipić/ Delo

Na tretji preizkušnji svetovnega pokala v smučarskem krosu v tej sezoni v Montafonu je bil Filip Flisar 14. Mariborčanu je po kvalifikacijah kazalo, da bo morda še izboljšal izkupiček iz prvih dveh tekem, saj je bil 11. Na tekmi pa je zopet obstal v četrtfinalu.

V osmini finala je Flisar pokazal zelo dobro pripravljenost in zmagal. V četrtfinalu pa se je ponovila zgodba iz Val Thorensa, Flisar je malenkost zaspal na startu, nato pa na kratki progi ni mogel prehiteti svojih nasprotnikov. Osvojil je 14. mesto.
V četrtfinalu sta se iz Flisarjeve skupine v polfinale prebila Florian Wilmsmann iz Nemčije in Adam Kappacher iz Avstrije.

»Osmina finala spet zelo dobro, potem pa ponovno četrtfinale... Ponovno malenkost slabši start in do konca nisem mogel več prehiteti nikogar. Vmes me je še Kappacher zaprl in porinil v vrata, tako da ni šlo mimo. Tudi drugače je bilo danes vse skupaj zelo slabo. Padal je sneg, proga je bila dolga le 35 sekund in vse skupaj je zgledalo kot da smo eni šolarji in ni bilo podobno pravemu smučarskemu krosu,« je bil razočaran Flisar, ki se zaveda, da je sposoben doseči več.

Prvič v sezoni je zmagal Švicar Ryan Regez, ki je v finalu premagal dva Kanadčana. Drugi je bil Kristofor Mahler, tretji pa Brady Leman. 

Komentarji: