Yule zmagovalec Madonne, Slovenca odstopila v prvi vožnji

Švicar Daniel Yule je zmagovalec drugega slaloma sezone za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Madonni di Campiglio.
Fotografija: Daniel Yule slavi v cilju slaloma v Madonni di Campiglio. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Odpri galerijo
Daniel Yule slavi v cilju slaloma v Madonni di Campiglio. FOTO: Tiziana Fabi/AFP

Za osem stotink sekunde je Daniel Yule ugnal Norvežana Henrika Kristoffersena, na tretjem mestu pa je z zaostankom 18 stotink končal Nemec Linus Strasser. Slovenca Štefan Hadalin in Tijan Marovt že v prvi vožnji nista prišla do cilja. Vodilni po prvi vožnji in zmagovalec uvodnega slaloma v francoskem Val d'Iseru Norvežan Lucas Braathen je po slabši finalni vožnji končal tik pod odrom za zmagovalce (+0,27). Peti je bil Avstrijec Manuel Feller, šesti pa njegov rojak Marco Schwarz, ki je v finalu napredoval za 11 mest.

To je bila že tretja zmaga za 29-letnega Švicarja na tekmah v Madonni di Campiglio, skupno pa peta v svetovnem pokalu. Vse je dosegel v slalomu, zadnjo pred skoraj dvema letoma v Kitzbühlu.

»To je res lepo božično darilo. Proga je bila fantastična, super je, da sem se spet vrnil na vrh. Za mano je težko obdobje in težko pojasnim, zakaj mi gre prav tukaj tako dobro. Vesel sem, da so se mi končno obrestovali vsi treningi,« je za švicarsko televizijo SFR tekmo ocenil zmagovalec.

Najboljši čas finalne vožnje je dosegel Šved Kristoffer Jakobsen, ki je s tem pridobil kar 20 mest in končal sedmi. Švicar Loic Meillard, ki je uvodni slalom končal na tretjem mestu, je imel tudi tokrat z drugim mestom iz prve vožnje dobro izhodišče, da se bori za zmago, a je na koncu v finalu storil napako in odstopil. Hadalin in Marovt pa se tako kot na prvem slalomu tudi tokrat nista prebila v finalno vožnjo. Hadalin je sicer sezono začel z devetim mestom na veleslalomu v Söldnu, na vseh preostalih tekmah pa je vpisal ničlo.

Bergant: Tudi na tekmah bo treba tekmovati, sicer bo sezone zelo hitro konec

»Danes naša fanta nista naredila dobrega dela. Hadalin je odstopil zelo hitro, čeprav je solidno začel. Vemo, da je na slalomu treba priti dvakrat do cilja. Marovt ni dobro smučal in nato je naredil napako. To danes ni zadovoljivo. Zdaj imamo krajši premor, da se pripravimo, a treba bo tudi na tekmah tekmovati dobro, sicer bo sezone zelo hitro konec,« je za Smučarsko zvezo Slovenije tekmo povzel trener slovenske moške ekipe za tehnični disciplini Klemen Bergant.

Na slalomih v Madonni di Campiglio sta sicer zmagala dva Slovenca, Bojan Križaj leta 1984 in Jure Košir leta 1993. Križaj je na tem prizorišču na slalomih zbral sedem uvrstitev na stopničke. V zadnjih dveh desetletjih je na slalomih na tem prizorišču za najboljši slovenski dosežek poskrbel Hadalin s sedmim mestom 8. januarja 2020.

V slalomskem seštevku je Yule zdaj skočil na drugo mesto s 14 točkami zaostanka za vodilnim Braathnom. Tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala sprememb na samem vrhu ni bilo. Z veliko prednostjo vodi Švicar Marco Odermatt (796) pred tremi Norvežani Aleksandrom Aamodtom Kildejem (525), Kristoffersnom (385) in Braathnom (365).

Naslednja tekma za svetovni pokal alpske smučarje čaka v sredo, ko bo na vrsti smuk v Bormiu.

Preberite še:

Komentarji: