Ilka presenetila: konec sodelovanja s Koštomajem in Šešumovo

Slovenska smučarka Ilka Štuhec je razkrila, da v prihodnje ne bo več sodelovala s trenerjem Grego Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum. 
Fotografija: Ilka Štuhec je ocenila zadnjo sezono in predstavila spremembe pred prihodnjo. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Ilka Štuhec je ocenila zadnjo sezono in predstavila spremembe pred prihodnjo. FOTO: Matej Družnik/Delo

Pred dobrim tednom dni se je v Andori končala sezona svetovnega pokala, ki je Ilki Štuhec prinesla precej uspehov, tudi nov naslov svetovne prvakinje v smuku, žal pa se je spet končala s poškodbo kolena. Štuhčeva je na pregledih v Švici dobila potrditev, da za okrevanje ne potrebuje operacije, bo pa rehabilitacija kljub temu zahtevna. 

Danes se je Mariborčanka še zadnjič v tej zimi predstavila zbrani sedmi sili in presenetila z napovedmi o velikih spremembah v njenem taboru. ​»Za mano je ena težjih sezon. Prišla sem do točke, pri kateri potrebujem spremembo. V prihodnje ne bom več sodelovala z Grego Koštomajem in Anjo Šešum. Treba je sprejemati tudi težke odločitve, to je ena od težjih. Bila sta z mano v ogromno trenutkih, skupaj smo doživeli zelo veliko, želim jima vse najboljše v nadaljevanju,« je dejala in poudarila, da se je tako s Koštomajem kot s Šešumovo razšla sporazumno. 
 
Kako bo ekipa videti v prihodnje, Štuhčeva ni izdala: »Pogovori še potekajo,« je še povedala. Ali bosta novi okrepitvi iz Slovenije ali tujine, prav tako še ni razkrila. »Vse se še dogovarjamo, odločitve še nismo sprejeli,« je poudarila in dodala, da je bila ona tista, ki se je odločila. Je pa vsekakor presenečenje, saj sta bili z Anjo Šešum veliki prijateljici, trener Grega Koštomaj pa spada med najbolj cenjene strokovnjake v alpskem smučanju. Zmagovalnega konja se (ponavadi) ne menja, a očitno mariborska šampionka čuti, da se mora nekaj spremeniti. 

Grega Koštomaj se poslavlja od ekipe Ilke Štuhec. FOTO: Jure Eržen/Delo
Grega Koštomaj se poslavlja od ekipe Ilke Štuhec. FOTO: Jure Eržen/Delo


»Ne bom rekla, da gre vse po planu, ker plana nimamo. Več bo znanega konec aprila, ko je nov pregled. Trenutno pa delam to, kar lahko, to so terapije za levo nogo, malo tudi za desno, ter trening za zgornji del telesa,« je glede poteka rehabilitacije povedala Ilka.​
 

Koštomaj: Trenutki in čustva bodo ostali za vedno


»Najprej bi se rad Darji in Ilki zahvalil za izkazano zaupanje pred štirimi leti, ko sta me povabili v samostojni projekt. Vsi smo vlagali več kot sto odstotkov in rezultati so vidni, poznamo jih vsi. Za nas so bili to trenutki in čustva, ki bodo ostala za vedno, nekaj, kar imamo resnično le mi, ki smo vpeti v to zgodbo. V tem trenutku najlepša hvala obema, Ilka, tebi, izredni šampionki in neumorni borki, ter tebi, Darja, motorju ekipe in vizionarki,« je v izjavi povedal Koštomaj, nato pa še dodal: »Kot vse v življenju ima tudi ta zgodba nekakšen konec, vsaj kar se tiče našega sodelovanja. Verjamem, da bomo, zdaj vsak po svoje, ponovno našli poti do športnih ciljev, iskrena hvala pa tudi vsem ostalim sodelavcem, ki so bili del te zgodbe.« 
 
»Zelo sem hvaležna in štejem si v čast, da sem bila del Ilkine ekipe. Veliko sem se naučila in ponosna sem na svoje delo, tako pri kondicijski pripravi kot pri rehabilitaciji, da se je bila Ilka po poškodbi zmožna vrniti na najvišja mesta. Po štirih letih je prišel čas za sporazumen razhod in nove izzive. Ilki in ekipi želim veliko uspehov, prepričana sem, da jih bo veliko, ker je velika športnica,« je črto pod svoje sodelovanje s Štuhčevo potegnila Šešumova. 

Preberite še:

Komentarji: