Italijanka z mislimi še ni pri dopustu, zelo dobra tudi Klemenčičeva

Dorothea Wierer je prepričljivo v svojo korist odločila posamično preizkušnjo na Švedskem. V moški konkurenci najboljši Nemec Doll, točke Tršanu in Dovžanu.
Fotografija: Italijanka Dorothea Wierer je bila danes razred zase na Švedskem. FOTO: Lisa Leutner/Reuters
Odpri galerijo
Italijanka Dorothea Wierer je bila danes razred zase na Švedskem. FOTO: Lisa Leutner/Reuters

Po današnji ženski posamični preizkušnji za svetovni pokal v Östersundu so imeli največ razlogov za veselje v italijanski biatlonski reprezentanci. Zmago, drugo v sezoni in skupno 15. v svetovnem pokalu, je namreč slavila Dorothea Wierer, njen podvig pa je z drugim mestom dopolnila Lisa Vittozzi (+ 25,5 sekunde). Obe Italijanki sta bili na strelišču brezhibni. 

»Poskušala sem se osredotočiti na streljanje, se umiriti in ne prehitro streljati. To je očitno delovalo. Drugače pa postajam starejša, moje streljanje pa počasnejše. No, šalo na stran. Tekla sem svojo tekmo. Običajno na koncu zime nisem bila prav dobra, v prejšnjih sezonah sem bila namreč ta čas z mislimi že pri dopustu,« je z nasmeškom pripovedovala Wiererjeva, ki bo 3. aprila praznovala 33. rojstni dan.

Z zaostankom že več kot poldruge minute si je tretje mesto pritekla in pristreljala Nemka Denise Herrmann-Wick (+ 1:38,8/1), zelo dobro pa se je odrezala tudi najboljša slovenska biatlonka Polona Klemenčič (+ 2:53,5), ki je z dvema zgrešenima tarčama pristala na desetem mestu.

Polona Klemenčič je v tej sezoni že večkrat opozorila nase, tokrat pa je bila na 10. mestu najvišje doslej. FOTO: Matej Družnik/Delo
Polona Klemenčič je v tej sezoni že večkrat opozorila nase, tokrat pa je bila na 10. mestu najvišje doslej. FOTO: Matej Družnik/Delo

»Z današnjo tekmo sem zadovoljna. Leže sem naredila eno napako na prvem streljanju, ista napaka pa se mi je prikradla še na drugem postanku leže. Zgrešila sem dva strela, a sem zelo vesela ničle stoje. Zelo sem zadovoljna, da sem se uvrstila med elitno deseterico, s tem pa sem si zagotovila tudi nastop na nedeljski tekmi s skupinskim štartom,« je bila dobre volje Klemenčičeva.

Anamarija Lampič (+ 6:53,7) je tekmo končala šele na 61. mestu, boljšo uvrstitev pa je zapravila s šestimi zgrešenimi streli.

Nemški biatlonec Benedikt Doll pa je zmagovalec 20-kilometrske posamične tekme. Z brezhibnim strelskim nastopom je za več kot minuto ugnal drugouvrščenega Italijana Tommasa Giacomela in tretjega Norvežana Vetleja Sjastada Christiansena. Slovenca Rok Tršan in Miha Dovžan sta osvojila nekaj točk za svetovni pokal z 31. oziroma s 34. mestom. Prvi je bil celo blizu najboljšega osebnega dosežka doslej, pri sklepnem postanku na strelišču pa je zgrešil zadnjo tarčo. Dovžan je zgrešil dvakrat, Anton Vidmar je s kar šestimi zgrešenimi tarčami na 72. mestu ostal daleč od točk. Na štartni črti zaradi bolezni ni blo Alexa Cisarja.

Komentarji: