Kobajaši pokvaril sanjsko slovo Stjernena, Zajc tik pod stopničkami

Rjoju Kobajaši je bil prepričljivo najboljši na tekmi v Trondheimu, Timi Zajc je zasedel odlično četrto mesto. 
Fotografija: Timi Zajc je v prvi seriji pokazal pravi obraz. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Timi Zajc je v prvi seriji pokazal pravi obraz. FOTO: AFP

Norveška skakalna turneja Raw Air se je nadaljevala v Trondheimu, kjer je slovo od skakalne kariere napovedal domačin Andreas Stjernen. Domače okolje je dalo Norvežanu krila, v obeh serijah je pristal pri 137 metrih in kariero končal na sanjski način - z uvrstitvijo na oder za zmagovalce. Na koncu ga je premagal le Rjoju Kobajaši, ki skače kot z drugega planeta, tretji pa je bil vodilni na norveški turneji Stefan Kraft. 

Tudi Slovenci so lahko z dosežki na tekmi v Trondheimu zadovoljni. Timi Zajc je v prvi seriji izkoristil dobre razmere in skočil celo na tretje mesto, tudi v finalu je vnovič poletel proti dnu skakalnice, a je bil za las prekratek za uvrstitev na oder za zmagovalce, moral se je zadovoljiti z kljub vsemu izvrstnim četrtim mestom.

Počasi, a zanesljivo se prebuja tudi Peter Prevc, ki je z 12. mestom dosegel drugo najboljšo uvrstitev v tej sezoni. Formo je dvignil v pravem trenutku, saj zdaj na vrsto prihajajo poleti, kjer je Prevc vedno blestel. Jernej Damjan in Anže Semenič sta bila prekratka za uvrstitev v finale. 

Po tekmi v Trondheimu je zelo napeto tudi v boju za zmago na norveški turneji. Stefan Kraft je zadržal vodstvo, a se mu je z dvema odličnima skokoma Rjoju Kobajaši približal le na devet točk in pol zaostanka, Robert Johansson pa je zdrsnil na tretje mesto, za Kraftom zaostaja za 15 točk in dve desetinki. 


 

PRVA SERIJA


Jernej Damjan in Anže Lanišek sta bila na začetku prve serije prekratka za uvrstitev v finale in rezultatsko breme je pričakovano padlo na ramena Petra Prevca in Timija Zajc. Najprej je Peter odlično opravil svoje delo, njegov skok, dolg 131 metrov, je bil na koncu dovolj za visoko 11. mesto.

Še precej bolje je skočil Zajc, ki je imel dobre vetrovne pogoje, izkoristil jih je za skok, dolg 136 metrov, dobil je tudi dobre sodniške ocene in Zajc je prvo serijo končal na odličnem tretjem mestu. Spet vodi Rjoju Kobajaši, ki je edini preletel znamko 140 metrov, pristal je pri 141 metrih, pred drugim domačinom Andreasom Stjernenom, ki danes končuje kariero, ima točko in pol naskoka, Zajc pa zaostaja za slabe tri točke.

Razlike v prvi seriji so bile zelo majhne, tudi Prevc na 11. mestu zaostaja le za 11 točk in pol za vrhom, zato se lahko vrstni red v finalu še precej premeša. 
 

DRUGA SERIJA


Peter Prevc je tudi v finalni seriji s svojim skokom opravil odlično, pristal je pri 130 metrih in pol, kar je bilo dovolj za trenutno drugo mesto. To pomeni, da bo Prevc danes najmanj 12., kar je njegova druga najboljša uvrstitev v letošnji sezoni. 

Tudi Timi Zajc se ni zlomil pod pritiskom, skočil je odlično, pristal pri 132 metrih in pol in zaostal le za vodilnim Stefanom Kraftom, Zajc bo najmanj četrti. 

Komentarji: