Kranjec po novem uspehu: Verjel sem, da bom na stopničkah

Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec se je v Alta Badii znova dobro znašel, še enkrat je končal na tretjem mestu, zmagal je Marco Odermatt.
Fotografija: Le Marco Odermatt je v prvi vožnji znova odstopal, ostalim je Kranjec zelo blizu. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Odpri galerijo
Le Marco Odermatt je v prvi vožnji znova odstopal, ostalim je Kranjec zelo blizu. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters

Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec je bil v Alta Badii znova zelo hiter na belih strminah, še enkrat je osvojil tretje mesto na eni svojih najljubših prog v Dolomitih. Spet je slavil Marco Odermatt, med Švicarja in Slovenca se je tokrat prebil še Avstrijec Marco Schwartz

Kranjec je že na prvi progi smučal zelo dobro, uvrščen je bil na četrto mesto, le stotinko za najboljšimi tremi. Spet so bili pred njim izvrstni Švicar Odermatt, Filip Zubčić in tudi Schwarz, a je v drugem teku Kranjec še nekoliko pospešil in se prebil pred Zubčića. Hrvat je v srednjem delu naredil nekaj napak, spodaj je sicer znova smučal hitreje od slovenskega tekmovalca, a Kranjca ni prehitel.

Proga v Alti Badii je Kranjcu pisana na kožo

V nedeljo sta Zubčić in Odermatt odstopala, imela sta kar dve sekundi naskoka pred Kranjcem, ki je bil tokrat precej bližje najboljšemu smučarju minule zime. Odermatt je sicer znova prepričljivo slavil, a »le« s sekundo naskoka pred Schwartzem, Kranjec je zaostal še 17 stotink sekunde več. 

»Odermatt je danes odpeljal spet vse perfektno in je bil težko dosegljiv. Kljub temu, da Schwarz ni bil veliko pred mano, sem vseeno zelo zadovoljen, pokazal sem, se mi zdi, dve dobri vožnji,« je bil nove uvrstitve na stopničke vesel slovenski as. »Pinturaulta sem prehitel z veliko prednostjo, verjel sem, da bom na stopničkah, včeraj namreč nisem bil čisto prepričan, vedno je lepo prevzeti vodstvo, sploh če ga prevzameš z veliko prednostjo,« je dejal Slovenec in priznal, da bo za skok na sam vrh, pred Odermatta, moral prikazati dve skoraj popolni predstavi.

Dve zaporedni tretji mesti na eni najtežjih prog v svetovnem pokalu v Alta Badii so dober obet pred nadaljevanjem sezone za trenutno edinega člana moške smučarske reprezentance, ki se lahko bori za stopničke. 

Preberite še:

Komentarji: