Prvenec svetovne prvakinje Jasmine Flury, Ilka Štuhec peta

Na zmagovalnem odru smukaške preizkušnje svetovnega pokala v Val d'Iseru še Joana Hählen in Cornelia Hütte.
Fotografija: Ilka Štuhec je po tihem morda upala na še boljšo uvrstitev, a je bila po koncu smukaške tekme v v Val d'Iseru lahko zadovoljna.  FOTO: Jeff Pachoud/AFP
Odpri galerijo
Ilka Štuhec je po tihem morda upala na še boljšo uvrstitev, a je bila po koncu smukaške tekme v v Val d'Iseru lahko zadovoljna.  FOTO: Jeff Pachoud/AFP

Jasmine Flury je zmagovalka druge smukaške preizkušnje v svetovnem pokalu v alpskem smučanju. Švicarka je v Val d'Iseru za 22 stotink prehitela rojakinjo Joano Hählen, za 24 pa Avstrijko Cornelio Hütter. Najboljša Slovenka Ilka Štuhec je bila peta, pred njo pa še Italijanka Sofia Goggia.

Tridesetletna alpska smučarka iz Davosa je februarja v Meribelu postala svetovna prvakinja v smuku, zdaj je prišla še do prve zmage v kraljevi disciplini svetovnega pokala. To je sicer njena druga zmaga. Pred šestimi leti je najhitreje odpeljala superveleslalom v St. Mortizu. Flury je bila najhitrejša s številko 6.

Ilka Štuhec je imela številko 12. Na treningu je bila izvrstna v zgornjem delu, kjer je danes izgubila proti kasnejši zmagovalki. Mariborčanka je v cilj prismučala s 73 stotinkami zaostanka.

Zmagovalka prve smukaške tekme v St. Moritzu v Val d'Iseru Mikaeala Shiffrinne nastopa. Jutri bo v Franciji še superveleslalom.

»Vsekakor sem bila danes bolj sproščena kot nazadnje v St. Moritzu, lahko sem se res osredotočila na smučanje in ne preveč razmišljala in tudi uživala med vožnjo, tako da sem vesela,« je bila s svojim nastopom znova zadovoljna Štuhec.

»Današnji nastop je bil dokaj dober, moram reči, da sem imela kar nekaj dobrih občutkov med vožnjo, nekajkrat sem sicer bila malce izven idealne linije, malo zamudila, ampak ne glede na to nisem 'paničarila' in sem nesla hitrost s sabo. Vseeno pa so deli, kjer sem izgubila preveč in, da, zaradi tega tudi zaostanek in na koncu peto mesto,« je Štuhec ocenila nastop.

Pri 30 letih je Jasmine Flury dosglaprvosmukaško zmago v svetovnem pokalu alpskega smučanja. FOTO: Aleksandra Szmigiel/Reuters
Pri 30 letih je Jasmine Flury dosglaprvosmukaško zmago v svetovnem pokalu alpskega smučanja. FOTO: Aleksandra Szmigiel/Reuters

Preberite še:

Komentarji: