Lampičeva tretja v Lenzerheideju

Smučarski tekači so opravili s šprintom v prosti tehniki v Švici, s katerim se je začela novoletna turneja.
Fotografija: Anamarija Lampič si je v Švici v novoletnem tekmovalnem ognju prišpritala tretje mesto. FOTO: Jens Schlüter/AFP
Odpri galerijo
Anamarija Lampič si je v Švici v novoletnem tekmovalnem ognju prišpritala tretje mesto. FOTO: Jens Schlüter/AFP

Anamarija Lampič se je na šprinterski tekmi za svetovni pokal v smučarskem teku v Lenzerheideju izkazala s tretjim mestom. Na prvi tekmi novoletne turneje v Švici je na 1,5 km v prosti tehniki zmagala Američanka Jessie Diggins, druga je bila Norvežanka Mathildee Myrhvold (+ 0,13), tretjeuvrščena Lampičeva pa je zaostala za tri desetinke.

»Mislim, da moram biti zadovoljna in ponosna. Stopničke so stopničke, to najbolj šteje. Tega mi nihče ne more vzeti. Seveda pa si želim tudi kakšnega drugega, prvega mesta. Recimo, da potrpežljivo čakam, da napadem takrat, ko bo najbolj pomembno,« je povedala Lampičeva. Eva Urevc zaradi slabega počutja v četrtfinalu ni štartala.

Švicarka Nadine Fähndrich je bila sicer pred svojimi navijači najboljša v kvalifikacijah, na 10. mestu je končala Anamarija Lampič, ki je zaostala za 2,72 sekunde, Urevčeva je bila 16.(+ 4,56). Med 86 tekmovalkami iz 21 držav je bila Anita Klemenčič 65. (+ 14,67), četrta Slovenka Anja Mandeljc pa 71. (+ 16,81); omenjeni se nista uvrstili v izločilne boje, kot tudi ne oba Slovenca. Med 111 predstavniki iz 30 držav je Miha Šimenc kvalifikacije končal na 73. mestu (+ 16,47), Miha Ličef pa na stotem (+ 21,30).

Komentarji: