Lampičeva po izgubi palice v finalu tretja

Anamarija Lampič se je v Dresdnu zavihtela na zmagovalni oder. Urevčeva osma.
Fotografija: Anamarija Lampič je osvojila tretje mesto. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Anamarija Lampič je osvojila tretje mesto. FOTO: Roman Šipić

Najboljša slovenska športnica leta 2020 Anamarija Lampič na šprinterski tekmi v Dresdnu ni ubranila lanskega drugega mesta, se je pa s tretjim mestom znova zavihtela na zmagovalni oder.

V finalu je izgubila palico in jo kmalu dobila nazaj, v ciljni ravnini je bila že druga, ampak jo je v cilju za nekaj centimetrov oz. tri stotinke sekunde z iztegnjenim korakom prehitela Američanka Sophie Caldwell Hamilton. Zmagala je Švicarka Nadine FähndrichEva Urevc je izpadla v polfinalu in bila na koncu osma.

V finalu pri moških je zanesljivo zmagal Italijan Federico PellegrinoJanez Lampič je izpadel v četrtfinalu. Luka Markun je bil v kvalifikacijah 36. in je trideseterico zgrešil za 56 stotink, med 69 tekači pa je bil blizu tega dosežka tudi tretji Slovenec Vili Črv, ki je bil 37.

Eva Urevc je bila osma. FOTO: Leon Vidic
Eva Urevc je bila osma. FOTO: Leon Vidic


V skupnem seštevku pokala še naprej vodi Američanka Rosie Brennan, Lampičeva je napredovala na peto mesto.
 

Jutri ekipni šprint


V nedeljo bo v Dresdnu še ekipni šprint. Svetovni pokal se bo nato nadaljeval s 16. izvedbo prestižne novoletne turneje. Začela se bo 1. januarja v Münstertalu ter končala 10. januarja po osmih etapah z vzponom na Alpe Cermis. Na turneji naj bi nastopile tudi reprezentance Norveške, Švedske in Finske, ki jih ni bilo konec prejšnjega tedna v Davosu in tokrat v Nemčiji.

Preberite še:

Komentarji: