Anže Lanišek odličen tretji v Zakopanah, znana ekipa za OI

Na posamični tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih je bil najboljši Norvežan Marius Lindvik, do točk vseh šest Slovencev.
Fotografija: Anže Lanišek se je v Zakopanah veselil tretjega mesta. FOTO: Janek Skarzynski/AFP
Odpri galerijo
Anže Lanišek se je v Zakopanah veselil tretjega mesta. FOTO: Janek Skarzynski/AFP

Na posamični tekmi za svetovni pokal v Zakopanah se je zmage veselil norveški smučarski skakalec Marius Lindvik (135 m in 139,5m). Odlično se je odrezal Anže Lanišek (134,5 m in 135,5 m), ki je za drugouvrščenim Nemcem Karlom Geigerjem (134,5 m in 135,5 m) osvojil tretje mesto.

Za 25-letnega Domžalčana, člana SSK Mengeš, so bile to tretje stopničke v tej olimpijski zimi in skupno devete v svetovnem pokalu. »Za nami je super vikend. Zelo sem zadovoljen s svojimi skoki, čeprav so se danes pojavile manjše napake. A ne glede na vse sem zelo zadovoljen, saj delam res sproščene skoke,« je dejal Lanišek.

Anže Lanišek se je že tretjič v tej sezoni povzpel na zmagovalni oder. FOTO: Kacper Pempel/Reuters
Anže Lanišek se je že tretjič v tej sezoni povzpel na zmagovalni oder. FOTO: Kacper Pempel/Reuters

Med elitno deseterico se je od Slovencev prebil tudi Timi Zajc (129,5 m in 132 m), ki je bil deveti, tri oziroma štiri mesta za njim pa sta pristala brata Prevc Cene (131 m in 129 m) in Peter (131 m in 124,5 m). Točke sta si priskakala tudi Lovro Kos (123,5 m in 131 m) in Žiga Jelar (124 m in 128 m), ki sta zasedla 16. oziroma 19. mesto.

»Zelo sem vesel devetega mesta. Skoki niso bili popolni, grem pa lahko optimistično naprej,« je povedal Zajc. Dobro razpoložen je bil tudi Cene Prevc. »Za mene je bil to nor konec tedna. Včeraj kot navijač, ko sem spremljal nore skoke naših. Danes je bilo pa tudi v redu kot skakalec,« je omenil srednji od bratov Prevc, najstarejši Peter pa je dodal: »Zadovoljen sem z uvrstitvijo. Kljub napakama v obeh skokih. Pred dvema tednoma bi bil s 13. mestom z napakami zelo vesel. Sem vesel napredka in gremo naprej.«

Japonec Rjoju Kobajaši, ki je po uvodni seriji še vodil, se je moral na koncu sprijazniti z nehvaležnim četrtim mestom, peti pa je bil mladi Avstrijec Daniel Tschofenig, ki je bil po prvem »polčasu« še drugi.

Timi Zajc je bil zadovoljen z devetim mestom. FOTO: Kacper Pempel/Reuters
Timi Zajc je bil zadovoljen z devetim mestom. FOTO: Kacper Pempel/Reuters

Lanišek po uvodni seriji še peti

Slovenski smučarski skakalci so se zelo dobro odrezali že v prvi seriji. Najboljše izhodišče si je zagotovil Anže Lanišek (134,5 m), ki je držal peto mesto. Na vrhu je bil japonski as Rjoju Kobajaši (136 m).

Na drugem mestu je bil presenetljivo Avstrijec Daniel Tschofenig (135 m), tretji je bil Norvežan Marius Lindvik (135 m) in četrti Nemec Karl Geiger (134,5 m).

V zelo dobrem položaju je bil tudi Timi Zajc (129,5 m), ki je bil osmi, tri oziroma mesta za njim pa sta bila brata Prevc – Cene (131 m) in Peter (131 m). V finale sta se uvrstila tudi Žiga Jelar (124 m) in Lovro Kos (123,5 m), ki sta zasedala 23. oziroma 30. mesto.

Marius Lindvik je takole poletel do zmage. FOTO: Janek Skarzynski/AFP
Marius Lindvik je takole poletel do zmage. FOTO: Janek Skarzynski/AFP

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v Titisee-Neustadtu, kjer bo Slovenija nastopila z isto šesterico, ekipo za olimpijske igre v Pekingu pa sestavljajo: Anže Lanišek, Timi Zajc, Cene Prevc, Lovro Kos in Peter Prevc.

Preberite še:

Komentarji: