Zlata lisička Vlhova do slalomske zmage, Hrovatova 11.

Za slovensko veselje je mlada smučarka poskrbela včeraj s tretjim mestom. 
Fotografija: Petra Vlhova med prvo vožnjo slaloma za Zlato lisico. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Petra Vlhova med prvo vožnjo slaloma za Zlato lisico. FOTO: Matej Družnik/Delo

Slalom svetovnega pokala v Kranjski gori in skupno zmago na tekmovanju za 56. Zlato lisico si je zagotovila Slovakinja Petra Vlhova. Po polovici vodilna Švedinja Anna Swenn Larsson je bila odlično na progi, a pred ciljem naredila napako in odstopila. Slovenki Meta Hrovat in Ana Bucik sta v finalu pokvarili svoji uvrstitvi.

Vlhova je do 14. zmage v karieri prišla s popolnim napadom v drugi vožnji, potem ko je bila po prvi četrta.

Drugo mesto je osvojila po prvi vožnji Švicarka Wendy Holdener (+0,24), tretje pa Avstrijka Katharina Truppe (+0,89), ki se je na stopničke prebila iz petega mesta.

Larssonova je bila tudi v drugo odlično na poti, imela več kot sekundo prednosti pred zadnjo strmino, potem pa je naredila napako, padla in končala ob progi.

Meta Hrovat ob včerajšnjem slavju v veleslalomu. FOTO: Matej Družnik/Delo
Meta Hrovat ob včerajšnjem slavju v veleslalomu. FOTO: Matej Družnik/Delo


V soboto na veleslalomu tretja Hrovatova je bila po prvi vožnji deseta, na koncu pa osvojila 11. mesto, tako da njena najboljša letošnja slalomska uvrstitev ostaja deseto mesto iz avstrijskega Lienza.

V drugi vožnji je svojo uvrstitev pokvarila tudi druga slovenska finalistka Bucikova, ki je iz 19. zdrsnila na 21. mesto. Njena najboljše letošnja slalomska uvrstitev je sicer 18. mesto, ki ga je dosegla v avstrijskem Flachauu.

V Kranjski Gori, ki je zaradi neugodnega vremena vskočila namesto tradicionalnega kraja izvedbe zlate lisice Maribora, zaradi smrti očeta Jeffa ne nastopa najboljša v skupnem seštevku Američanka Mikaela Shiffrin.

Američanka je po zmagi izgubila vodstvo v slalomskem seštevku, kjer ima zdaj Slovakinja pred zadnjimi tremi slalomi 20 točk prednosti.

Preberite še:

Komentarji: