Tudi za konec zmagal Odermatt, Kranjec brez točk

Švicarski smučarski as je sijajno sezono z zlato olimpijsko kolajno in s kristalnim globusom podčrtal še z zmago na prizorišču finala v Franciji.
Fotografija: Marco Odermatt tudi za konec ni popuščal in je prišel odlično pripravljen tudi na zadnji veleslalom v tej sezoni. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Odpri galerijo
Marco Odermatt tudi za konec ni popuščal in je prišel odlično pripravljen tudi na zadnji veleslalom v tej sezoni. FOTO: Christian Hartmann/Reuters

Švicar Marco Odermatt, zmagovalec skupnega in veleslalomskega seštevka v tej zimi, je postavil najboljši čas prve proge zadnjega veleslaloma svetovnega pokala alpskih smučarjev 2021/22 v Meribelu. Na drugem mestu je Norvežan Lucas Braathen (+0,20), tretji je še en Švicar Justin Murisier (+0,50). Olimpijski podprvak Žan Kranjec je 13. (+1,26).

Točke bo prejelo le 15 najboljših

Odermatt, olimpijski veleslalomski prvak, je najboljši čas postavil kot prvi na štartu.Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je zmagal na obeh veleslalomih za 61. Pokal Vitranc, prve proge ni končal v cilju. Zato pa se je v finale uvrstil mladinski svetovni prvak v disciplini norveški rojak Alexander Steen Olsen, ki je kot zadnji na štartu skočil na osmo mesto.

image_alt
Ni železna lady, v bistvu je le simpatično in čustveno dekle

Na finalnih tekmah sezone imajo pravico do nastopa člani prve petindvajseterice ter olimpijski in mladinski svetovni prvaki v vsaki od disciplin. V vseh disciplinah pa lahko nastopijo tekmovalci, ki so v sezoni osvojili 500 točk ali več. Zaradi manjšega števila udeležencev na finalnih tekmah točke za končno razvrstitev v seštevkih svetovnega pokala in v točkovanju za svetovno startno lestvico prejme le 15 najboljših. Drugo progo bodo odprli ob 12. uri.

Kranjec brez uspešnega napada

Tudi v drugem nastopu pa je 24-letnik iz osrednje Švice zablestel, zmagal in se podpisal pod sijajno sezono, v kateri je bil prav na vseh veleslalomskih tekmah na stopničkah. Na koncu je Lucas Braathen za njim zaostal za 49 stotink, še en Švicar Loic Meillard pa za 63. Slovenski adut je bil na tej zadnji veleslalomski preizkušnji v sezoni daleč od ravni, s katero nas je navdušil na olimpijskih igrah kot tudi na tisti premieri sezone v Söldnu, za konec je bil 17 (+2,03). Tako se mu napad po prvem nastopu ni posrečil, ostal je celo brez točk, ki jih na finalu sezone podelijo le najboljšim 15 na tekmi.

Žan Kranjec se v Franciji za konec sezone ni predstavil v želeni luči. FOTO: Sebastien Bozon/AFP
Žan Kranjec se v Franciji za konec sezone ni predstavil v želeni luči. FOTO: Sebastien Bozon/AFP

Jutri bo v Meribelu še moški slalom, v katerem pa slovenska reprezentanca svojega tekmovalca ne bo imela.

Preberite še:

Komentarji: