»Ne, prekleto,« je s tribune pospremil Ahonenov nedavni skok

Finski skakalni šampion je pred dnevi pri dobrih 44 letih na veliki napravi v Lahtiju poletel do 127 metrov.
Fotografija: Janne Ahonen se spogleduje z nastopom na bližnjem finskem prvenstvu v Lahtiju. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Janne Ahonen se spogleduje z nastopom na bližnjem finskem prvenstvu v Lahtiju. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Finski šampion Janne Ahonen, ki je v smučarskih skokih osvojil skorajda vse, kar se je osvojiti dalo, se je pri dobrih 44 letih vrnil na skakalnico. Na veliki napravi v domačem Lahtiju se je dvakrat spustil po zaletišču, pri enem od obeh poskusov pa ga je odneslo kar do 127 metrov.

»Ne, prekleto!« je Jannejev dolgi skok med snemanjem le-tega pospremil njegov vzhičeni brat Pasi Ahonen, ki je v nadaljevanju zaupal, da je Janne, ki je športno pot sklenil marca 2018, nazadnje skakal poleti 2020 v Kuopiu. V tamkajšnjem centru Puijo je takrat opravil štiri skoke.

V Lahtiju je 44-letni Finec, s petimi lovorikami rekorder po številu skupnih zmag na novoletni turneji, pred dnevi skakal s premajhnim tekmovalnim dresom in prekratkimi smučmi svojega 20-letnega sina Mica. »Janne ne trenira. Ne teče niti ne hodi v fitnes. Odkar je končal kariero, je pridobil sedem kilogramov,« je zaupal Pasi Ahonen

Ob tem je pristavil, da njegov starejši brat razmišlja o nastopu na januarskem državnem prvenstvu v Lahtiju. V kakšni vlogi, za zdaj še ni znano. »Ali bo nastopil kot predtekmovalec ali tekmovalec, se bo odločil v prihodnjih dneh. To bo odvisno od tega, ali bo dobil ustrezno opremo in se ustrezno pripravil. Janne pač preveč spoštuje šport, da bi se delal norca iz njega,« je še dejal mlajši od obeh bratov Ahonen, ki verjame, da bi lahko Janne na finskem prvenstvu tudi zmagal.

Preberite še:

Komentarji: