Slovenski orli na prvi postaji končali na šestem mestu

Prva tekma nove sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih pripadla Avstrijcem.
Fotografija: Takole sta si za prestižno zmago v uvodni tekmi čestitala Avstrijca Michael Hayboeck in Stefan Kraft. FOTO: Kacper Pempel/Reuters
Odpri galerijo
Takole sta si za prestižno zmago v uvodni tekmi čestitala Avstrijca Michael Hayboeck in Stefan Kraft. FOTO: Kacper Pempel/Reuters

Avstrijski smučarski skakalci (1078 točk), drugi po prvi seriji, so zmagovalci prve tekme 42. sezone svetovnega pokala v poljski Wisli. Drugi so bili Nemci (1069,3), tretji pa domačini (1061,5). Slovenci v postavi Timi Zajc, Peter Prevc, Anže Lanišek in Žiga Jelar danes niso bili blizu vrha in so z 968,4 točke zasedli šesto mesto.

image_alt
Peter Prevc: Bojim se, da ne bom videl družine do konca marca


Zmagovalci prve tekme v novi zimi so postali Michael Hayböck, Philipp Aschenwald, Daniel Huber in Stefan Kraft, ki bo v nedeljo na posamični tekmi začel obrambo skupne zmage v svetovnem pokalu.


Tretje mesto zasedli Poljaki z zmagovalcem kvalifikacij Kamilom Stochom


Nemci na čelu s svetovnim prvakom Markusom Eisenbichlerjem, ki so vodili po polovici tekme, so z Avstrijci bili boj za zmago, a na koncu zaostali za 8,7 točke. Tretje mesto so zasedli Poljaki z zmagovalcem kvalifikacij Kamilom Stochom, ki so zaostali že za 16,5 točke.

Žiga Jelar je bil s kolegi iz slovenske reprezentance šesti po polovici ekipne tekme.  FOTO: Kacper Pempel/Reuters
Žiga Jelar je bil s kolegi iz slovenske reprezentance šesti po polovici ekipne tekme.  FOTO: Kacper Pempel/Reuters


Slovenci, ki so bili šesti že po prvi seriji, so v finalu v boju za peto mesto z Zajcem in Prevcem v prvih dveh skupinah dobro začeli lov, a na koncu po slabših predstavah Laniška in Jelarja ostali na šestem mestu. Na tekmi je sicer nastopilo devet reprezentanc, brez finala so ostali Čehi.V nedeljo bo na skakalnici legendarnega poljskega skakalca Adama Malysza prav tako ob 16. uri še prva posamična tekma nove zime. V petkovih kvalifikacijah Slovenci sicer niso bili blizu vrha; najboljši v slovenski vrsti je bil s 16. mestom Peter Prevc, na nedeljski tekmi pa bodo poleg Prevca nastopili še Bor Pavlovčič s 26. mestom med kvalifikanti, Anže Lanišek s 30., Tilen Bartol z 32., Žiga Jelar s 34. in Timi Zajc z 39. mestom.

Preberite še:

Komentarji: