Mlade slovenske smučarske skakalke razred zase še na ekipni tekmi

Nika Prevc, Tinkara Komar, Katarina Pirnovar in Taja Bodlaj so prepričljivo opravile s konkurenco na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM).
Fotografija: Mlade slovenske smučarske skakalke so prepričljivo zmagale tudi na ekipni preizkušnji v Planici. FOTO: Aleš Fevžer
Odpri galerijo
Mlade slovenske smučarske skakalke so prepričljivo zmagale tudi na ekipni preizkušnji v Planici. FOTO: Aleš Fevžer

Potem ko je z veliko prednostjo osvojila prvo mesto na posamični tekmi, se je Nika Prevc skupaj z reprezentančnimi kolegicami Tinkaro Komar, Katarino Pirnovar in Tajo Bodlaj na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) prepričljive zmage veselila še na ekipni preizkušnji smučarskih skakalk. Slovenke so bile na srednji napravi v Planici razred zase, saj so drugouvrščene Italijanke ugnale kar za 203 točke!

Nika Prevc je s skokoma, dolgima 94 in 95 metrov, zbrala 227,8 točke in prispevala največji delež k zlati lovoriki naših skakalk, ki so vodile od začetka do konca. Zelo lepe nastope so prikazale tudi preostale naše tekmovalke: Tinkara Komar (90 m in 93 m/217,5 točke), Katarina Pirnovar (91 m in 91 m/209,6 točke) in Taja Bodlaj (89 m in 90 m/204,6 točke).

Slovenke so skupaj zbrale 859,5 točke, srebrne Italijanke pa 656,5 točke. Z bronastimi kolajnami so se ovenčale Nemke (644,7 točke), četrte so bile Poljakinje (565,7 točke) in pete Avstrijke (565,1 točke).

Med fanti so premočno zmagali Avstrijci Johannes Pölz, Simon Steinberger, Stephan Embacher in Jakob Steinberger (976,5 točke), drugi so bili Poljaki (890,2 točke), tretji pa Nemci (874,3 točke). Slovenci Nik Heberle, Luka Filip, Nik Gostiša Lah in Enej Faletič so z 806,5 točke pristali na nehvaležnem četrtem mestu, iz boja za odličja pa so izpadli že v uvodni seriji, potem ko so Heberleta diskvalificirali zaradi neustreznih smuči.

Preberite še:

Komentarji: